Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şehitlik'te Yemen Türküsü

26 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi bir ziyaret için Yemen'e gidecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun 20-21 Ekim'de yapacağı resmi ziyaret çerçevesinde Sana'da temaslarda bulunacağı bildirildi.

Açıklamada, "Ziyaret vesilesiyle, takriben 150 kişilik işadamları heyetimiz de Yemen iş çevreleriyle temaslarda bulunacaktır" denildi.

Davutoğlu'nun, ziyareti sırasında Yemen Cumhurbaşkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi ve Başbakan Muhammed Salem Basendva tarafından kabul edilmesi öngörülüyor. Davutoğlu'nun ayrıca, Dışişleri Bakanı Ebubekir Abdullah Al-Kırbi ile görüşmesi, diğer bazı üst düzey yetkililer ve Yemen halkının bütün kesimlerini temsil eden siyasi liderlerle temaslarda bulunması planlanıyor.

Davutoğlu, ziyareti sırasında ayrıca Sana'da Haziran ayında faaliyete geçen TİKA ofisinin resmi açılışını da yapacak.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Stratejik bir konuma sahip, ortak tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu, dost ve kardeş Yemen'in güvenlik, istikrar ve refahına ülkemizce önem ve öncelik atfedilmektedir.

Sayın Bakanımızın ziyareti iki ülke ilişkilerinin siyasi, ekonomik ve ticari olmak üzere bütün veçheleriyle ele alınmasına ve Körfez İşbirliği Konseyi'nin çabalarıyla hayata geçirilen mutabakat çerçevesinde, Yemen'deki demokratik siyasi geçiş sürecine desteğimizin ifade edilmesine imkan verecektir."

Muhabir: Tuğrul Çam

Yayıncı: Hüseyin Köşger


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı