Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Obama ve Romney kozlarını paylaştı

24 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Amerika'da 6 Kasım'da yapılacak seçimlere artık 2 hafta var. Kritik seçimler öncesi başkan adayları Barack Obama ve Mitt Romney üçüncü ve son kez canlı yayında kozlarını paylaştı. 90 dakika süren seçim düellosunun ana gündem maddesi bu kez dış politikaydı.

Başkan adaylarının son kritik tartışması, Florida'nın Boca Raton kentindeki Lynn Üniversitesi'nde gerçekleşti. Dış politikaya ağırlık verilen düelloda adaylar; Libya, Suriye, İran, Afganistan, Pakistan ve Çin'le ticari ilişkiler konusunda kozlarını paylaştı.

Obama, iktidarı süresinde Irak'tan çekildiklerini, Afganistan'dan tamamen çekilmeye hazırlandıklarını ve El Kaide lideri Ladin'in öldürüldüğünü söyledi.

Romney ise Obama'yı Amerika'nın Orta Doğu'daki en yakın müttefiki İsrail'le ilişkileri germekle suçladı, rakibini daha çok ekonomi üzerinden vurmaya çalıştı. Cumhuriyetçi aday, 'dünyada daha etkili olabilmek için önce ekonomiyi rayına sokmalıyız ' dedi.

Kritik düellonun sonunda Obama 'dört yıl boyunca halkın sesine kulak verdik, bundan sonra da devam edeceğiz ' diyerek oy istedi.

Romney ise konuşmasını 'Obama'nın yolunu tercih ederseniz ekonomi konusunda sonumuz Yunanistan gibi olur ' diyerek bitirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı