Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Jack Straw'a devlet nişanı

13 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw'a, Cumhuriyet Nişanı takdim etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Jack Straw'un siyaset kariyeri boyunca Türkiye'nin ve Türk insanının hep yanında olduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki dostluğun gelişmesindeki katkılarından dolayı Bakanlar Kurulu tarafından Temmuz ayında Jack Straw'a Cumhuriyet Nişanı verilmesi kararı alınmıştı. Jack Straw'a Cumhuriyet Nişanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Tarabya Köşkü'nde takdim edildi.

Cumhurbaşkanı, törende Straw'ın pek çok konuda İngiltere'de ve uluslararası alanda liderlik sergilediğini söyledi.

Cumhuriyet nişanını Jack Straw’a takdim etmekten büyük bir onur duyduğunu belirterek, Straw’ın ender siyasetçilerden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, “1974’te başlayan ve hala kesintisiz olarak sürdürdüğü siyasi hayatının gerek muhalefette gerekse iktidarda kamu hayatının her alanında ülkesine ve insanına hizmetler vermiştir. İçişleri ve güvenlikten adaletten sosyal meselelere kadar pek çok konuda birleşik krallıkta ve uluslararası arenada liderlik sergilemiştir. Jack uzun siyasi kariyeri boyunca Türkiye’nin ve Türk insanının dostu olmuştur. Kendisi 500 yıllık Türk-İngiliz dostu Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin davalarına daima destek veren bir siyasetçi diplomattır. Bu kapsamda Kıbrıs Türklerinin yapılan haksızlıkları İngiliz ve dünya kamuoyunun kararlılık ve dikkatine getirmesini büyük bir şükranla karşıladığımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Jack ırkçılık islamofobi ile mücadele bakımından Avrupa’da en çok ihtiyaç duyulan ortak bir vicdana sahip demokrattır. Ayrıca demokrasi hak ve adaletin tüm dünyada kök salması için mücadele eden bir politikacıdır. Yeni bir ulusal çerçeve kazanmış bir sivil toplum lideridir aynı zamanda” dedi.

Jack Straw ise nişanın verilmesi dolayısıyla çok büyük onur duyduğunu söyledi.

Yakın zamanda kaleme aldığı otobiyografik kitabında bir bölümü Türkiye'ye ayırdığını belirten Straw, başlığını da "Hasta adam canlandı" olarak belirlediğini söyledi.

Straw, İngiliz halkının Türk halkına karşı derin bir saygı ve dostluk beslediğini söyledi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı