Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Eşref Bitlis soruldu

21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı Ergenekon davasının tutuklu sanıkları İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Durmuş Ali Özoğlu, Eşref Bitlis’in hayatını kaybettiği şüpheli uçak kazasıyla ilgili soruşturmada tanık sıfatıyla ifade verdi.

Doğu Perinçek, Veli Küçük ve Durmuş Ali Özoğlu, Ankara’da yürütülen soruşturma öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Ergenekon sanıklarının ifadesi TMK10. madde ile yetkili savcı Ümit Zafer Çolak tarafından alındı.

Savcı Çolak, ilk önce Perinçek’in ifadesini aldı. Yaklaşık 1 saat ifade veren Perinçek’e, “Eşref Bitlis olayı ile ilgili neler biliyorsunuz?” diye soruldu. Bitlis’in öldüğü tarihte Aydınlık Gazetesi başyazarı olan ve bu konuda yazılar yazan Perinçek’in Bitlis’in, ölümüne ilişkin Adnan Akfırat’ın ‘Eşref Bitlis Suikastı’ ve Nusret Senem’in ‘Genelkurmay’a Eşref Bitlis Dosyası’ adlı kitaplarından başka bir şey bilmediğini söyledi.

ODTÜ’nün kaza kırım raporuna da değinen Perinçek, “Nusret Senem, soruşturmaya müdahil olan kişidir. Düşen uçağın pilotunun ailesinin avukatlığını yapmaktadır. Nusret Senem’in kitabında ODTÜ’nün hazırladığı raporlar var. Raporlar olayın sabotaj olduğunu iddia ediyor. Ben de bu kadarını biliyorum.” dedi.

Perinçek’in ardından Veli Küçük yaklaşık 5 dakika ifade verdi. Doğu Perinçek’in bir röportajında yanındaki bir albay ile gelerek Bitlis’in uçağının düştüğü haberini veren ilk kişi diye işaret ettiği Veli Küçük, sabotaj ihtimaliyle ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in hayatını kaybettiği şüpheli kaza ile ilgili rapor hazırlayan eski ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Abdullah Göğüş, kendisinin de kişisel olarak kazayı çok şüpheli bulduğunu belirterek, “Elimizde hiçbir delil olmadığı için ya pilotaj hatası ya da buzlanma diyecektik ikisini de yazdık. Biz raporu hazırlarken sabotaj üzerinde çok durduk. Ancak delil olmadığı için delillendiremedik.” demişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı