Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aslı Çakır Alptekin öğretmen oldu

18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, beden eğitimi öğretmeni olduğu Saka Ortaokulundaki ilk ders gününü anlattı.

Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Kütahya merkeze bağlı Saka Ortaokulu'ndaki ilk ders gününde öğrencilerin heyecanlı bekleyişlerini değerlendirdi.

Alptekin, beden eğitimi öğretmeni olarak ilk günündeki heyacanını ifade ederek; "Beden eğitimi öğretmeni olarak bugün ilk günüm ve gerçekten çok mutluyum. Çünki hep küçükken bir hayalim olimpiyat şampiyonu olmaktı, diğer hayalim ise beden eğitimi öğretmeni olmaktı. Bu iki hayalimi de gerçekleştirdiğim için çok mutluyum" dedi.

Birçok kişinin nasıl öğretmen olduğunu merak ettiği konusuna değinen şampiyon sporcu, "Ben öğretmen oldum ama milli olduğum için oldum. Sınavsız bir sitemle. Devletin bize verdiği şöyle bir imkan var. Milli sporcular olimpiyatta, avrupada ve dünya şampiyonasında ilk üç dereceye giren sporcular direk öğretmen olarak atanabiliyorlar. Bende bu sayede atandım. Direk KPSS sınavına girmedim. Bunu çoğu kişi bilmiyor. Aslı KPSS'den kaç aldı diye soranlar oluyor. Buradan velilere de tavsiyem, çocuklarımın geleceği ne olacak diye düşünenlere ben bir örneğim. Çünkü ben bir milli sprorcuyum direk öğretmen olarak atandım. Üniversite mezunuyum, gerekli eğitimi de aldım" ifadesini kullandı.

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİNE İLKOKUL 4. SINIFTA KARAR VERDİM
Hayalleri arasında yer alan Beden Eğitimi Öğretmenliğine ilkokul 4. sınıf öğrencisi iken karar verdiğine dikkat çeken Aslı Çakır Alptekin, şöyle konuştu:

"Beden eğitimi öğretmenliğine ilkokul 4. sınıftayken karar verdim. Beden eğitimi öğretmenimi örnek alıyordum. Derse girmekten zevk alıp hoşlanıyordum. Atletizm'e 4. sınıfta başladım. İlkokul beden eğitimi öğretmenim Adem Kaya'nın beni seçmesi ile başladım. Daha sonra bizi diğer antrenörlere teslim ettiler. Ortaokulda hentbol oynamaya başladım. Hentbol hocam benim hızlı olduğumu görüp tamamen atletizme yönlendirdi tekrar. Benim için beden eğitimi öğretmeninin önemi çok büyüktür. Bizi yönlendiren onlardır. Benim öğretmenim hentbol hocasıydı. benim atletizmde başarılı olduğumu görüp tamamen oraya yönlendirdi. ben de öğrencilerime onları yapacağım. Hentbolda, basketbolda ilgisi olanları en iyi hocalara yönlendireceğim. Atletizmde bizzat ben ilgileneceğim.

"HERŞEYİN BAŞI ÇALIŞMAK
Okuldaki ilk gününde öğretmen arkadaşları ve idare ile tanıştıklarını, kendisinin de bir köy okulunda öğrenci olduğunu ifade eden Alptekin; "Okula ilk geldim burada öğretmenlerimizle müdürümüzle tanıştım. İyi insanlar. Bende bir köy okulundan çıktım. Şuanda olimpiyat şampiyonuyum. Bu okuldan da çıkabileceğini düşünüyorum. Yeterki herşeyin başı çalışmak ve istemek. Bende onlar için elimden geleni yapacağım. Karşılarında olimpiyat şampiyonu olduğu için çok heyecanlılar. Şunu hissettim onlardan. Biran önce koşalım birşeyler yapalım. Nasıl atlet olunur? Nasıl koşulur? Bir anda da bunlar olmuyor. Önce onları tanıyıp vücutlarını bilmem lazım. Bir kaç oyun oynatıp vücutlarını bilmem lazım. Bundan sonra da bunları yapacağız. Onlarda benimle olmaktan dolayı çok mutlular. Benim ilk öğretmenliğim Saka Ortaokulu onların da ilk beden eğitimi öğretmeni benim. Çok güzel günler geçireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLA ÇALIŞMAK KAÇ ÖĞRENCİYE NASİP OLUR
Saka Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Elnur Yaşar (13), Beden eğitimi öğretmeni olarak Aslı Çakır Alptekin'in okullarına gelmesi ile mutlu olduklarını, bir şampiyonun kaç öğrenciyi eğiteceğinin kimlere nasip olacağını ifade ederek şunları söyledi: "Öğretmenimizin buraya gelmesinde hepimiz çok mutluyduk. Sadece ben değil hepimiz çok heyecanlandık. Olimpiyat şampiyonu bizim karşımızda mı diye. Olimpiyat şampiyonunun bizimle çalışması bizim beden eğitimi öğretmenimiz olmamız acaba kaç öğrenciye nasiptir diye düşünüyordum şahsen. Hepimiz çok mutluyuz. İnşallah hepimiz büyük başarılara imza atacağız. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı