Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

28 Şubat Soruşturması

25 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı 28 Şubat soruşturması kapsamında tanık olarak dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in Danışmanı Hüseyin Kocabıyık’ın ifadesine başvuruldu.

28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in Danışmanı Hüseyin Kocabıyık, Ankara Adliyesi'ne gelerek ifade verdi. İfade verdikten sonra bir açıklama yapan Kocabıyık, Savcı Mustafa Bilgili'nin o dönem medyada yer alan bazı haberlerle ilgili olarak sorular sorduğunu belirtti.

Kocabıyık, Tansu Çiller'e yönelik şantaj iddiaları ile ilgili bildiklerimi söylediğini belirterek, Emin Çölaşan'ın kitabını kaynak olarak söylediğini ifade etti.

Herhangi bir isim vermediğini kaydeden Kocabıyık, "İfadenin ana ekseni 28 Şubat döneminde Batı Çalışma Grubu'nun faaliyetleri ve Batı Çalışma Grubu'nun hükümete dönük faaliyetleri konusu. Savcı Mustafa Bilgili de en çok Batı Çalışma Grubu ile ilgili sorular yöneltti. Batı Çalışma Grubu'nun hukuka uygun olup olmadığını sordu" diye konuştu.

Kocabıyık, bir soru üzerine, "Çiller soruşturma kapsamında dinlenecek mi bilmiyorum" dedi.

Kocabıyık, savcının o dönemdeki isimleri çağırdığı için tanık sıfatıyla adliyeye geldiğini söyledi.

Kocabıyık, soruşturma kapsamında kendisine 15-20 soru sorulduğunu ifade etti


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı