Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

57'inci Eurovısıon Şarkı Yarışması

22 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Azerbaycan'ın ev sahipliği yaptığı Eurovision 2012 Şarkı Yarışması'nın resmi açılış töreni Bakü'deki EuroClub'da yapıldı.

Hazar Denizi kıyısında yer alan EuroClub binasında düzenlenen açılışta 42 ülkenin temsilcisi kırmızı halıdan geçerek katıldı.

Yarışmacıları geçen sene Eurovision'u kazanan Eldar Gasımov ve Nigar Camal ile bu yılki şovun sunucuları Leyla ve Nargiz karşıladı. Eurovision temsilcilerini kırmızı halıda büyük coşkuyla karşılayan hayranları, burada sanatçılarla fotoğraf çektirme fırsatı buldu.

Halı geçişinde en çok ilgiyi Türkiye'yi "Love Me Back" adlı şarkısıyla temsil eden Can Bonomo ve "When The Music Dies" şarkısıyla Azerbaycan'ı temsil eden Sebine Babayeva aldı.

Can Bonomo ve beraberindeki heyetin ellerindeki Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla araçtan inmesi, tören alanındaki seyircilerin coşkusuna neden oldu. İzleyicilerin yanına kadar giderek onları selamlayan Bonomo, "Türkiye, Türkiye" sloganları eşliğinde kırmızı halı geçişini tamamladı.

Yarışmada temsil edilen 42 ülkenin temsilcisi, misafirler, çeşitli ülkelerin medya mensupları açılışa katılırken, törende konuşan Eurovision İcraat Başkanı Yan Ola Sand katılımcılara başarılar diledi

Gecenin müzikli bölümü Eurovision 2011 yarışmasının galipleri Eldar ve Nigar'ın "Running Scared" şarkısı ile start aldı. Daha sonra 2009 galibi Norveçli Alexander Rıbak da şarkı söyledi.

Daha sonra ise aralarında temsilcimiz Can Bonomo'nun da bulunduğu bu yılki katılımcılar, yarışmada söyleyecekleri şarkıları okudu.

Açılış töreni sabaha kadar dans edilerek devam ederken Eurovision'un resmi açılış töreni sebebiyle gerçekleştirilen havai fişek gösterileri de katılımcıların ilgi odağı oldu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı