Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Afetle Mücadele Projesi

4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Afet Riskini Azaltma konusundaki kanun tasarısının Meclis'te olduğunu belirterek, ''Bütün konut stokumuz gözden geçirilecek.

Depreme dayanıklı olmayan konutların hepsi yıkılacak. Bu kesin bir karardır. Bu kanun onu sağlıyor. 6,5 şiddetinin altında bir depreme dayanmayacak bütün konutlar yıkılacak. Sağlamlaştırma çalışmaları varsa, o yapılacak. 2B Kanunu'ndan elde edilecek gelirin yüzde 90'nı buraya ayrılacak'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu toplantısından sonra basına toplantı hakkında bilgi verdiler. Atalay, toplantıda Türkiye'nin afet yönetimini ele aldıklarını belirterek, en ileri adım neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarını söyledi.

Atalay, afet öncesi riski azaltmanın asıl ağırlık verdikleri konu olduğunu kaydederek, ''Ayırdığımız kaynak deprem ve afet riskini azaltma yönündeki çalışmalarda kullanılacak. Yeni politikamızda, afet öncesiülkemizin her açıdan hazır hale gelmesi öncelikli hedefimiz'' ifadelerini kullandı.

Afet Yönetimi'nde daha iyi olmak istediklerini kaydeden Atalay, ''AFAD'ın yapısı, buradaki çalışmalar, diğer kurumlarımızla irtibatlarıyla ilgili olarak değerlendirmeler yaptık. Kurumlarımızın yerlerinin belirlenecek. Herkes görevini bilecek. Risk olduğunda nerelerin harekete geçeceği açık ve net şekilde belirlenecek'' diye konuştu.

Kızılay'la AFAD'ın irtibatını daha da arttıracaklarını belirten Atalay, Türkiye'yi risk analiziyle 15 bölgeye ayırdıklarını söyledi.

Atalay, hangi illerde bölgesel depoların, hangi illerde depoların bulunacağını tespit edeceklerini söyledi.

Her iklime göre çadırların, battaniyelerin, konteynırların hazır olacağını söyleyen Atalay, 3 çeşit çadır modellemesi yaptıklarını belirtti.

Atalay, yeni kentsel dönüşüm ilgili olarak, ''Afet Riskini Azaltma ile ilgili kanun tasarısı Meclis'te. Gelecek hafta veya birsonraki hafta Meclisimizden geçmiş olacak. Bütün konut stokumuz gözden geçirilecek. Depreme dayanıklı olmayan konutların hepsi yıkılacak. Bu kesin bir karardır. Bu kanun onu sağlıyor. 6,5 şiddetinin altında bir depreme dayanmayacak bütün konutlar yıkılacak. Sağlamlaştırma çalışmaları varsa, o yapılacak. 2B Kanunu'ndan elde edilecek gelirin yüzde 90'ı buraya ayrılacak'' dedi.

Deprem Sigortası'nı etkin hale getireceklerini belirten Başbakan Yardımcısı Atalay, kurumların bu konuda çalıştığını söyledi.

Atalay, Türkiye'nin en iyisini yapabileceğini ve mali bir sıkıntını olmadığını kaydederek, ''Van'da şu ana kadar harcadığımız para 2.1 milyar TL'dir. Bu, kalıcı konutlarla 5-5,5 milyar TL'yi bulacak'' ifadelerini kullandı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı