Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mehmet Ağar tahliye oldu

30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Susurluk davasında 5 yıl hapis cezasına mahkum olan Mehmet Ağar, tahliye oldu. Cezaevindeyken kendisini ziyaret edenlere teşekkür eden Ağar, "Devlet 'gel' dedi geldik, 'git' dedi gittik" diye konuştu.

Susurluk davasında 5 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve bir yıldır cezaevinde olan eski Emniyet Genel Müdürü, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, cezaevinden çıktı.

3'üncü Yargı Paketi'nde yer alan ve şartlı tahliyesine bir yıl kalanlara, yarıaçık cezaevine gitmeden 'denetimli serbestlik' olanağı tanıyan düzenlemeden Mehmet Ağar da yararlandı.

Ağar'a, cezasının kalan 1 yılı için denetimli serbestlik hükümleri uygulanacak.

Tahliye olan Susurluk davasından hükümlü eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, 'Bunu bir devlet görevi olarak gördüm, tamamladım. Devlet 'gel' dedi geldik, 'git' dedi gittik' dedi.

Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesindeki evinde gazetecilere açıklama yapan Mehmet Ağar, cezaevinde kaldığı süre boyunca yurdun her köşesinden binlerce kişinin kendisini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Ağar, şöyle konuştu: 'Hepsine şükran borçluyum, gönülden teşekkür ediyorum. Dediğim gibi başlangıçta girerken, bunu bir devlet görevi olarak gördüm, tamamladım. Devlet 'gel' dedi geldik, 'git' dedi gittik. Şu anda yapacağımız 76 milyon gibi sade bir vatandaş gibi ailemle, çocuklarımla, torunumla yaşamaktır.'

Ağar, 'Umudumuz odur ki, Türkiyemizin geleceği bugününden daha iyi olacaktır' diye konuştu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Susurluk davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde, 'cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak'tan Mehmet Ağar'a verilen cezaya son noktayı koymuştu.

Ağar 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra şartlı tahliye olacaktı. Ağar'a, 5 yıl da kamu hizmeti yasak verilmişti. Ancak yeni yasadan yararlanan Ağar, 1 yıl hapis yattıktan sonra 1 yıl da denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi.

Mehmet Ağar, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 5 yıl hapis cezası vermesinden sonra, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada 'Vicdanen rahatım' demişti.

Ağar, 25 Nisan 2012'de Aydın Yenipazar K1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı