Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Vali Mutlu 'Taksim'e müsade etmeyiz'

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Bu yıl da çağrıcı ve katılımcı örgütler olarak 1 Mayıs’ı İstanbul’da Taksim’de kutlayacağız" dedi.

KESK, DİSK, Türk-İş ve Türk Tabipleri Birliği 'nden oluşan '1 Mayıs Tertip Komitesi ', Taksim 'de basın açıklaması yaptı.

Tertip komitesi adına konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs 'ta başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye 'de alanlarda olacaklarını söyledi.

Beko, 1 Mayıs 'ı, birlik ve dayanışma içerisinde coşkulu ve en geniş katılımla kutlamak için çalışmalarının tüm Türkiye 'de ve İstanbul 'da sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti: 'Bu yıl da çağrıcı ve katılımcı örgütler olarak 1 Mayıs 'ı İstanbul 'da, Taksim 1 Mayıs alanında kutlayacağız. Gerek onlarca emekçi kardeşimizin 1977 'de katledilmeleri ve gerekse ülkemizdeki benzer siyasi cinayet ve katliamların açığa çıkarılarak hesap sorulmaması, Taksim 1 Mayıs alanının demokrasi mücadelesi açısından vazgeçilmez bir öneme sahip olmasının kriterleridir. Taksim 1 Mayıs alanının, simgesel ve demokrasi mücadelesi açısından önemi bilinmektedir. '

Valilik, Taksim'in bu yıl kutlama alanı olmayacağını söylemişti.

Ancak sendikalar 1 Mayıs'ta büyük gerginlik yaratacak bir karar aldı ve 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını açıkladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı