Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Terör bölgesinde şenlik var

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Siirt Valisi Ahmet Aydın, geçen yıla kadar terör örgütü PKK'nın yol kestiği Siirt-Şırnak-Van üçgeninde bulunan Bestler Dereler Dağı'nın yamacında yapılan şenliklere at sırtında çıkıp, köylülerle barış halayı çekti
Siirt’tin Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde Herekol eteklerinde geçmiş yıllarda şiddetli çatışmalara sahne olan ve bir çok acı olayların yaşandığı yaylada bu sefer kardeşlik havası esti.

Pervari ilçesine bağlı ve Herekol Dağı eteklerine kurulu Doğan köyündeki Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine katıldı.

Anaokulundan minik bir öğrencinin okuduğu Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiiri büyük ilgi gördü. Tören, öğrencilerin dans gösterileri ve çeşitli yarışmalarla sona erdi. Törene Vali Ahmet Aydın, Kaymakam Duran Eryılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayer, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, İl Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş ve diğer yetkililer, öğrenciler ile köylüler katıldı.

Törenin ardından Vali Ahmet Aydın, köyden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Pınarbeni yaylasına at üstünde çıktı. Köylüler ve muhtarlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Aydın, daha sonra, öğretmen ve köylülerle Siirt İlim Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'na bağlı yerel sanatçıların seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve Arapça türküler eşliğinde halay çekti.
Vali Aydın, daha önce okulu ziyaretinde öğrencilere bayram törenine katılma sözü verdiğini ifade ederek, çok güzel bir ortamda bayramı kutladıklarını söyledi.

Köylüler, öğretmen ve öğrencilerle halay çektiklerini belirten Vali Aydın, şöyle konuştu: Şimdi yayladayız. Demek ki barış ve kardeşlik olduğu zaman, çözüm süreci gerçekleştiği zaman hakikaten her şey güzel oluyor. İnsanlarımıza bakıyoruz, bir tebessüm var. Umutları yeşermiş, gözleri umutla bakıyor. Hayalleri güzelleşmiş. Rabbim bu umutları, bu hayallerimizi eksik etmesin. İnşallah tamamına erer. Kışın geldiğimizde öğrencilerimize söz vermiştik; bayramı gelip birlikte kutlayacağız diye. Hakikaten iyi oldu. Bugün 23 Nisan'ı burada kutluyoruz. İyi ki gelmişiz. Buradaki hem öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, vatandaşlarımızın sıcak tebessümünü görünce ümitlendik. Burası Van, Şırnak üçgeninde bir yer. Siirt'e en uzak köyümüz. Ama hepsi vatan sevgisi ile dopdolu insanlar."
Öte yandan bazı geçici köy korucuları da çözüm sürecini desteklediklerini ve artık çatışma istemediklerini belirtti.

Yayladaki şenlik, ikram edilen yemekle sona erdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı