Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Almanlar çekilmeye başladı

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden geri sevkine başlandı.

Bu kapsamda Almanlara ait askeri malzemeleri taşıyan Ukrayna'ya ait Antonov An–124–100 tipi özel kargo uçağı Trabzon Havaalanı'na indi.
İki ülke arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Trabzon’a inen ilk uçağı havaalanında, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan ile Almanya Silahlı Kuvvetleri Müşterek Üsler ve Destek Komutanı Tuğamiral Manfred Nielson karşıladı. Trabzon Havalimanı’na sorunsuz bir iniş yapan Antonov An–124–100 tipi dev kargo uçağı, aprona yanaştıktan sonra, içerisindeki 6 jip ve bir tank Alman askerler tarafından indirildi. Daha sonra havalimanına gelen TIR'lara yüklenen askeri araçlar, gemi ile Almanya’ya sevk edilecekleri Trabzon Limanı’na götürüldü.
Almanya Silahlı Kuvvetleri Müşterek Üsler ve Destek Komutanı Tuğamiral Manfred Nielson, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzon’da çok iyi bir ev sahipliği ile karşılaştıklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti. ISAF’ın 2014 yılı sonuna kadar Afganistan’dan çekilmesine karar verildiğini hatırlatan Tuğamiral Nielson, "Bu karar doğrultusunda biz de, belki hızlandırabiliriz ama bu tarihe kadar malzemelerimizi Trabzon üzerinden Almanya’ya götüreceğiz." dedi.

Trabzon’a inecek uçak sayısının haftalık 3–5 arasında öngörüldüğünü ifade eden Nielson, havalimanın durumu ve diğer şartlara göre bu sayının 15’e kadar da çıkabileceğini belirtti.

Tuğamiral Nielson, Trabzon üzerinden kesinlikle silah ve mühimmat taşınmayacağını, buradan gidecek zırhlı araçların silahlarının da sökülmüş olacağını sözlerine ekledi.
Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan da Alman askeri malzemelerinin Trabzon üzerinden sevkinin ile önemli ekonomik katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.
Afganistan’daki askeri malzemelerin nakliyesinde görev yapmak için daha önce 160 Alman askeri Trabzon’a gelmişti. Şehirde kiralanan bir otele yerleşen askerlerin, Afganistan’dan gelen askeri malzemelerin havalimanından limana ve oradan da gemilerle Almanya’ya sevkinde görev yapacakları açıklanmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı