Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Demir Leydi'nin ölümüne sevindiler

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü Trafalgar meydanında toplanan yüzlerce kişi, ülkenin ilk kadın Başbakanı Margaret Thatcher'ın ölümünü kutladı.

İşçi sendikalarından yetkililer, ülkenin birçok bölgesinden gelen eski maden işçileri ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu kalabalık, "Maggie öldü", "Cadı öldü" gibi sloganlar atarak, ellerindeki teflerle danslar etti, şampanyalar patlattı.

Meydana dev bir Thatcher kuklası getirilirken, bazı kişilerin İrlanda bayrağı taşıması ve kafalarına kutlamayı simgeleyen şapkalar takması dikkati çekti. Müzik yayınının yapıldığı ve olaysız geçen kutlamada Londra polisi ise meydanda yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Shaun Watson isimli Essex'li bir öğrenci AA'ya yaptığı açıklamada, Thatcher'ın özelleştirme politikalarının ülkeyi mahvettiğini savunarak, "Thatcherizm hala ölmedi ama Thatcher öldü" dedi.

"Thatcher'ın vasiyeti bu ülkeyi mahvetti" diyen Bournemouth'lı Shwan Ferguson ise Thatcher'ın ölümünden üzüntü duyanların cenaze töreninin masraflarını karşılaması gerektiğini kaydetti.

Bir diğer kişi ise Thatcher'ın eski lideri olduğu ve mevcut hükümetin büyük ortağı olan Muhafazakar Parti'nin kesinti politikalarını eleştirerek, sosyal yardımlarda kesintilere gidilmemesi gerektiğini ifade etti.

Thatcher'ın ölümünü patlattığı şampanyayla Trafalgar meydanında kutlayan Londralı Jessie Normaschild da "Thatcher'ın ölümünü kutlamak için buradayız. Thatherizmin ölmesini de istiyoruz. Mevcut koalisyon hükümetinin Thatherizmi takip etmesini istemiyoruz. Çünkü bu, ülkeyi mahvediyor" diye konuştu.

Geçirdiği felç sonrası 8 Nisan Pazartesi günü 87 yaşında hayatını kaybeden Margaret Thatcher'ın cenaze töreni, 17 Nisan Çarşamba günü Aziz Paul Katedrali'nde yapılacak. Törende Türkiye'yi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik temsil edecek.

Margaret Thatcher 1979-1990 yılları arasında İngiltere Başbakanlığı yapmıştı.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Erdem Gültekin


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı