Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akil insan çıkışı

7 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Tekirdağ İl Başkanı Ferruh Topuz, yürürlükte bulunan Kılık Kıyafet Yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Topuz yaptığı yazılı açıklamada, yönetmeliği tanımadıklarını söylediklerinde suç işlendiğini düşünenler varsa Anayasa’ya aykırı yönetmeliği tanımamanın suç değil, erdem olduğunu savundu. Hükümetten topladıkları 12 milyon 300 bin dilekçeyi işleme koymasını beklediklerini ifade eden Topuz, şunları kaydetti: “Bilimsellikte özgürlüğe karşı çıkmak yoktur. Laiklik, başı açık olmanın ve başı örtülü olmanın teminatıdır. Ateistliğin, dindarlığın teminatıdır. 'Yönetmeliği tanımıyoruz' deyince suç işlediğimizi düşünenler varsa Anayasa’ya aykırı yönetmeliği tanımamak suç değil, erdemdir. Bu bir başkaldırı değildir, baş eğmemek, boyun eğmemektir. Onlarca yıldır erkekler için bir şapka kanunu var ama buna uyan yok. Biz evrensel hukuka, Anayasa’ya ve yasalara uygun bir eylem başlattık. Biz hala kadınların ne giydiğine, erkeklerin kravatlı olup olmadığına bakıyoruz. Toplum mühendisliğinden, kaportaya bakarak memur tanımlama hastalıklarından, üretilen işlere bakılmasına geçilmesi lazım. Normalleşmek lazım. Yaptığımız sivil itaatsizlik eylemi normalleşmenin bir adımdır." Topuz, “Topladığımız imzalar, toplumsal mutabakatı ortaya koymuştur. İmzalarımızı teslim ederken 18 Mart’a kadar süre vermiştik. Bu tarihe kadar darbe dönemi yönetmelik kaldırılmadığı için Memur-Sen ve bağlı sendikalarımız olarak 18 Mart’tan itibaren işyerlerimize serbest kıyafetle gitme kararı aldık. Bu, Memur-Sen’in eylemidir. Ancak gördük ki diğer konfederasyonların üyeleri de bizim kampanyamıza katıldılar. Memur-Sen’in özgürlükçü tavrından korkan bir konfederasyon, sadece bir hizmet kolunda serbest kıyafet eylemi kararı aldı" dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı