Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Barzani Ankara'da

26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Başbakanlık Resmi Konut'ta ki toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti. Abdullah Öcalan'ın PKK'nın sınır dışına çekilme çağrısından sonra gerçekleşen ziyaret, zamanlama açısından da önemli.

GÜNDEM PKK'NIN ÇEKİLMESİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı görüşmede çözüm süreci kapsamında terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkması, Irak'ta yaşanan gelişmeler ve Suriye'deki çatışmaların ele alındığı öğrenildi.

TÜRKİYE'NİN KUZEY IRAK'TAN TALEBİ

Türkiye, sınır dışına çekilme ve ardından silah bırakma süreçlerinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden rol almasını istedi. Barzani'nin Irak başbakanı Maliki ile yapacağı görüşmesi öncesinde Başbakan Erdoğan ile görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

SİLAH BIRAKAN ÜLKESİNE DÖNEBİLİR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizai, Türkiye'deki çözüm süreciyle ilgili olarak, "Problem öyle bir şekilde çözülmeli ki Suriyeli olan Suriye'ye, Iraklı olan Irak'a, Türkiyeli olan da Türkiye'ye, herkes kendi ülkesine, kendi şehrine geri dönebilsin"dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı