Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Meclis'te renkli görüntüler

15 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı Meclis’teki kadın milletvekilleri, kadına şiddete karşı başlatılan '1 Milyar Kadın Ayaklanıyor' kampanyasına katıldı.

Kadınlara, erkek milletvekillerinden de destek geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) basın koridoruna Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, üzerinde 'Bir Milyar Ayaklanıyor. Diren, Dans et, Ayaklan' yazılı, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise 'Kadının yeri Millet Meclisi' yazılı tişörtlerle geldi. Etkinliğe, AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz ile Özgür Özel ve basın mensupları katıldı.

Meclis’te basın koridorunda saat 13.00’da kadın vekiller halay çekip, dans etti. Halaya bir süre sonra erkek vekiller de katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "Bir Milyar Kadın Ayağa Kalkıyor' etkinliği var. Türkiye’nin de çeşitli illerinde bu etkinliğe katılım var. Biz de TBMM kadın parlamenterler ve basında çalışan kadın arkadaşlarımız ile bu etkinliğe katılmak istedik. Ama erkek arkadaşlarımız da bize eşlik ettiler. Bugün burada hiçbir parti yok. Hepimiz tek yürek halinde kadına karşı şiddete hayır, diyoruz.” diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka ise “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa.” ifadelerini kullandı.Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül de “Kavgayı ağacın yaprağına yazmak isterdim. Sonbahar gelsin, yaprak dökülsün diye. Nefreti bulutların üzerine yazmak isterdim, yağmur yağsın bulutlar yok olsun diye. Öfkeyi karların üstüne yazmak isterdim, güneş açsın karlar erisin diye. Sevgiyi ve dostluğu tüm yeni doğmuş bebeklerin kalbine yazmak isterdim. Onlar büyüsün tüm dünyayı sarsın diye.” şeklinde konuştu.

Erkek milletvekilleri adına ise CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuştu.

Özel, “Meclis’teki tüm erkek parlamenterler adına dünyanın en büyük en vicdan sahibi en önemli gücünün karşısında saygı ile eğiliyoruz. Savaşlar olmasın çocuklar ölmesin şeker de yesinler; kadınlar ölmesin, dans edebilsinler. Bu dünyayı tüm evren için daha güzel kılabilsinler, hepsini çok seviyor ve hepsinin önünde saygı ile eğiliyoruz.” açıklamasını yaptı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı