Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BM'de gündem Suriye

14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi bugün gerçekleştireceği oturumda Suriye'ye gözlemci heyetin gönderilmesi kararını oylayacak.

Kararın kabul edilmesi durumunda ilk etapta 30 kişilik BM gözlemci heyeti Suriye'ye gelerek ülkedeki gelişmeleri değerlendirecek.

BM Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın Şam yönetimine verdiği sürenin sona ermesi ile dün sabah saat 6.00'da başlayan ateşkesin ardından ülkede yer yer çatışma ve ölüm haberleri gelmeyi devam ediyor. Suriyeli muhalifler dün ülkenin çeşitli kentlerinde olmak üzere 24 kişinin öldüğünü duyurdu. Suriye hükümeti ise Halep'te silahlı grupların içinde asker ve sivillerin olduğu bir otobüse gerçekleştirdikleri saldırıda bir subayın oldüğünü, aralarında yoldan geçmekte olan sivillerin de olduğu 24 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ateşkesin âdeta pamuk ipliğine bağlı olduğu Suriye'de durumu değerlendirmek ve yönetimin veridiği ateşkes kararını yerinde incelemek amacıyla BM'den bir gözlemci heyetin gönderilmesi amaçlanıyor. BM Güvenlik Konseyi bugün gerçekleştireceği oturumda Suriye'ye 30 gözlemcinin gönderilmesini oylayacak.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e itimadının kalmadığını söyledi.

Sarkozy, Kofi Annan'ın girişimleri ile dün yürürlüğe giren ateşkes sürecinin de başarılı olmayacağını öne sürdü. Sarkozy ayrıca, uluslararası kamuoyunun Suriye'de insani koridor oluşturulması için sorumluluğunu yerine getireceğine inandığını sözlerine ekledi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı