Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ölüm virajı protestosu

5 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başakşehir’in yerleşim alanlarından Kayaşehir’in girişinde sürekli kaza meydana gelen yolda, 5 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine site sakinleri protesto gösterisi düzenledi.

'Ölüm virajı' adını verdikleri bölgede oturma eylemi yapan site sakinleri yetkililere “Bunun hesabını kim verecek” mesajı iletti.

Başakşehir 'in yeni yerleşim birimlerinden Kayaşehir uydu kentinin girişindeki kavşakta yaşanan kazalar site sakinlerinin tepkisine yol açtı. Aynı bölgede çok sayıda vatandaşın yaralandığı kazaların ardından son olarak 5 yaşındaki Hazar Kaan Aksu isimli çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlar protesto gösterisi düzenledi.

Yaklaşık 250 site sakini 'ölüm virajı 'adını verdikleri bölgede bir araya geldi. Üzerinde son kazada hayatını kaybeden Hazar Kaan Aksu 'nun fotoğrafı ve “Bunun hesabını kim verecek” yazılı pankart taşıyan site sakinleri bir süre oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında yoldan geçen sürücülerin de vatandaşlara destek verdikleri gözlendi.

Site sakinleri adına açıklamayı İstanbul Kayabaşı Kentleşme Sosyal ve Kültürel Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği (İSKAYAD) yetkilisi Tahsin Batur yaptı. Batur açıklamasında, bölgeye taşındıkları günden beri söz konusu kavşaktaki keskin viraj sebebiyle defalarca kazaya şahit olduklarını söyledi. Yolun yokuş aşağı olması sebebiyle araçların hızla ilerlediğini ve keskin virajda kaza yaptıklarını aktaran Batur, “İSKAYAD olarak en son birkaç ay evvel burada devrilen bir kamyondan sonra ilgili makamlara atfen 'önlem alınmazsa bu yol çok can yakacak 'demiştik. Çağrımıza duyarlı komşularımız da ilgili makamlara çok sayıda dilekçe göndermiştik. Ancak yolda şu ana kadar kayda değer bir önlem alınmamıştır ve maalesef geçtiğimiz hafta bir marketin servis aracı yine aynı yolda devrilmiştir. Bu kazada yolculardan bir çocuk hayatını kaybetmiş 18 'i ise yaralanmıştı. Aynı noktada onlarca kazanın yaşandığı bu virajda gerekli onarım ve düzenlemelerin acilen yapılmasını rica ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından site sakinleri bir süre daha oturma eylemi yaparak eylemlerini sona erdirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı