Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bütçe görüşmeleri gergin başladı

31 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına tartışma ve protestolarla başladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, limonlu protesto yaptı. Aslanoğlu, duvara "Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinde biber gazı ödeneğine son" yazılı dövizler astı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe sunumu öncesi Aslanoğlu, fileler içinde limonla geldi. "Artık çorba için değil, göz için de limon, bu limonlar İçişleri Bakanı'na bedava, artık hem ayılana hem de bayılana bedava" yazılı limon filelerini oturduğu sıranın önüne koyan Aslanoğlu, usul üzerine söz aldı. Cumhuriyeti, sokakta insanlarla kutlamak istediğini belirten Aslanoğlu, "İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün dünkü eylemlerini şiddetle kınıyorum. Dün insanlar atasına gitmek istedi. Atasına gitmek isteyen insanlara bunu reva görüyorsunuz, sizi anlamakta zorluk çekiyorum." dedi.

"11 POLİSİMİZ YARALANDI"
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise "Cumhuriyet Bayramı, hepimizin bayramıdır, ortak duygularımızı yansıtan, ülkemizi bir bütün halinde, hepimizi bir arada tutan bir bayramdır." diye konuştu.

Bayramların kutlanmasına yönelik usul ve esasların belirlendiği kanunların bulunduğunu hatırlatan Elvan, şöyle devam etti: "Kimse Anıtkabir'e gitmenizi engellemez. Ankara Valiliğiyle biraz önce görüştüm. İşin başından beri, özellikle Gençlik Birliği'nin, bu işi provoke etme yönünde tüm girişimleri başlattığını, bütün hazırlıkların bu yönde geliştiğini...Cumhuriyet Bayramını, elbette hepimizi kutluyoruz. Kanunlarımıza, hukukumuza uymak zorundayız. Emniyet güçlerimiz, gereken her türlü hassasiyeti gösterdi. 11 polisimiz yaralandı." MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise dini bayramların dini duyguları, milli bayramların milli duyguları sömürmeden kutlanması gerektiğini vurguladı. Cumhuriyet'in kazanımları değersizleştirilerek Cumhuriyet Bayramı kutlanmasının doğru olmadığını belirten Günal, "Herkesin birlik içinde kutlayacağımız bayramlar olmalı. Cumhuriyetin değerlerinin anlamsızlaştırılmaya çalışıldığı ortamdan kurtularak, arkadaşlarımızı, bugünleri anlamına uygun kutlamaya davet ediyorum." diye konuştu.

KOMİSYON ÇALIŞMAYA ARA VERDİ
Komisyon Başkanı Elvan, tartışmalar üzerine ara verdi. Ara sırasında Aslanoğlu da limonları CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'a verdi. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de "Bu limonlar bize lazım, alanda olacağız." diyerek limon aldı. CHP'li Tanal'ın usul hakkında söz almak istemesi de tartışma başlattı. Komisyon Başkanı Elvan, Tanal'ın komisyon üyesi olmadığını hatırlatarak söz vermedi. Tanal'ın, "Vermek zorundasınız. Komisyon salonunda, polisin ne işi var." sözleri tartışmayı ateşledi. Elvan, bugüne kadar TBMM İçtüzüğü'ne aykırı bir hareket olmadığı ve komisyon salonunda da bugüne kadar polisin bulunmadığı vurguladı.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de sinirlenerek ayağa kalktı Tanal'a "Yeter. Sabote etmeye geldin." diyerek tepki gösterdi. Arada CHP'li vekiller, dövizleri duvardan indirdi. AK Partili komisyon üyeleri de CHP'lilere tepki göstererek artık çalışmalara geçilmesini istediler. Tartışmaların ardından Maliye Bakanı Şimşek, konuşmasına geçti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı