Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ak Parti'de 2 numara kim olacak

4 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni yasama yılının ilk grup toplantısında ağırlıklı olarak kongreye değinen ve muhalefet partilerine yüklenen Erdoğan, önlerinde üç önemli dönüm noktası olduğunu belirtti.

CHP'nin Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na yönelik gensorusunu değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Gensoru oylamasında gerekli dersi alacaklar" dedi.

Erdoğan kongreye bazı gazetelerin davet edilmemesiyle ilgili olarak, "Mecbur muyuz davet etmeye?Yok böyle 25 kuruşa simit"diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Önceki gün partimizin 4. Olağan Büyük Kongresi’ni yaptık. Hamdolsun büyük bir başarı ile tam bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirdik. Yola çıktığımız ilk günden beri desteklerini esirgemeyen dava arkadaşlarımız kongremizde de bizi yalnız bırakmadılar. Sevgileri ile coşkuları ile samimi davranışları ile yanımızda yer aldılar.  MKYK'ya ve Disiplin Kurulu'na seçilen arkadaşlarımı tebrik ediyorum tekrar. Bayrağı yeni isimlere devreden arkadaşlarıma da bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yeni dönemde görev alan arkadaşlarımızla birlikte partimiz için, milletimiz için, ülkemiz için çok daha hayırlı işler yapacağız.

Milletimize hizmet vermeye ülkemizi ileriye götürmeye devam edeceğiz. AK Parti bu ülkenin içinden bu toplumun bağrından doğmuş bir siyasi harekettir. Türkiye ne kadar ilerler ne kadar güçlenir ne kadar büyürse AK Parti de o kadar yükselmektedir. AK Parti büyüdükçe Türkiye de büyümekte ve güçlenmektedir. Kongrede seçilen arkadaşlarımızla birlikte Türkiye'yi büyüme ve yükseltme görevini yüklenmiş bulunuyor. Bir kez daha kongremizin ülkemize milletimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kongremiz dünya çapında büyük ilgi görmüştür ki bu ilgi aslında Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne yönelik bir ilgidir. Türkiye dış politikası ile adından söz ettiren bir başarı örneği olarak zikredilen bir noktaya ulaşmıştır. Yurt dışına yaptığımız programlarda sayısız defa şahit olduğumuz bir tablo var. Bu gerçek Türkiye'nin bugün özgürlük için, adalet için mücadele eden mağdur ve mazlumların yanında olduğudur. İstikrar için ilkeli dürüst ve samimi bir tavır ortaya koyduğudur. Bugün AK Parti de Türkiye Cumhuriyeti de vicdanların sesi, mazlumların sesi haline gelmiştir.

TÜRKİYE’NİN ROTASI BELLİ

Bir kez daha açıkça söylüyorum. Bizim dünyadaki demokrasi ve özgürlük mücadelelerine verdiğimiz destek, çıkara bağlı değildir. Biz bu ülkelerin ve halklarının huzura, refaha, esenliğe ancak bu şekilde ulaşabileceklerine inandığımız için onları destekliyoruz ve sonuna kadar da destekleyeceğiz. Baskı, zulüm sefalet gibi kötülükler bizimle tarihi ve kültürel bağları olan bu ülkelerin kaderi değildir, olmamalıdır. İşte Türkiye horlanan, küçümsenen bu kardeşlerimiz için bir çıkış yolu, ilham kaynağı konumunda bulunuyor. Türkiye bu toplumlar için değerlerinden ve kimliklerinden taviz vermeden gelişmenin büyümenin sembolü durumundadır. Biz bu süreci bir silkiniş, aslına dönüş olarak görüyoruz. Böylesine hayırlı bir sürece destek vermenin de tarihi bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Uyguladığımız çok boyutlu dış politikayı küçümseyen bazı çevreler kongremize gösterilen ilgi karşısında sus pus olmayı tercih ediyorlar. Kimse merak etmesin Türkiye'nin ekseni de bellidir rotası da bellidir.

GENSORUYU DA REZİL ETTİNİZ

Şimdi kalkmış Dışişleri Bakanımla ilgili gensoru veriyor. Gensoruyu da maalesef sulandırıp rezil ettiniz. Sizin gensoru ile alacağınız bir netice almayacağınızı bilmeniz TBMM'nin onuru ile oynamaktır. Bir insan bir şeyi yaparken buradan netice alıp almayacağının da hesabını yapar. Ortada bu tür dürüst gerekçeler olmadığı halde bütün dünyanın üzerinde hassasiyetle durduğu bir Türkiye'nin dış politika anlayışını bu denli sulandıran bir muhalefet dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Sadece el kaldırıp indirecekler veya orada gruplarını dahi toplayamayacaklar. Bunlar sadece gensoruları vermek için veriyorlar. TBMM'nin çalışmasını hızını kesmek için veriyorlar. Yaptıkları yapacakları başka bir iş yok. Bunlar Türkiye'nin ilerlemesine gelişmesine fren olan bir muhalefettir. Varsa katkınız katkınızı söyleyin. Bölücü terör örgütünü, Filistin'deki direniş örgütü ile aynı yerde görecek kadar zavallısınız. Bizim, bu noktada sadece mecliste kaybettiğimiz, kaybedeceğimiz güne üzülüyoruz. Yoksa zaten bizim dış işleri politikamız dünyada oturması gereken yere Allah'ın izniyle oturmuştur. CHP'nin ulaşmadığı ulaşamayacağı bir noktadır şuanda bizim dış politikada vardığımız nokta. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz ve dışişleri ile alakalı bu gensoru oylamalarında da gerekli dersi alacaklar.

IMF'YE BORÇ 1,3 MİLYAR DOLARA İNDİ
Ey anamuhalefet, ey yavru muhalefet siz o dönemleri yaşamadınız mı? 9 ay vadeyle devlet borçlanamıyordu. Şimdi hangi yüzle kalkıp da şu anki iktidarın geldiği noktayı eleştirmeye yöneliyorsunuz. Hiç yorulmadan söyleyin, bizden önceki iktidarın IMF'den devrettiği borç 23.5 milyar dolar, şimdi 1.3 milyar dolara indirdik. Nisan ayında sıfırlıyoruz, şu anda da sıfırlarız. Düşük faizi var, tıkır tıkır ödenir Nisan'da bitiririz. Biz IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz, buraya geldik. Ey CHP, ey MHP bunu görmüyor musun? Kasamızda döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Şu anda 110 milyar dolar rezervimiz var, buraya geldik. Faizlerin yükü altında milletimiz inim inim inliyordu. Ziraat Bankası batıyordu, Halkbank, Vakıfbank iflasın eşiğindeydi. Özel sektör artık bakkal dükkanı açar gibi banka açamıyor. Herkese bankalar açtırdılar. Bunlara MHP göz yumdu, DSP göz yumdu. Ama şimdi bankacılık noktasında herhangi bir sorunumuz kalmadı."

ÜÇ DÖNÜM NOKTASI VAR
"Artık önümüzde üç önemli dönüm noktası var.Biri 27 Ekim 2013 olarak belirlediğimiz yerel seçim olacak. 2014'ün Ağustos sonunda cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek. İlk defa cumhurbaşkanı halkın oylarıyla belirlenecek. Tarihi önemde bir seçim yaşayacağız. 2015'in Haziran ayında genel seçim yapılacak. 2015 seçimi 2023 hedefleri açısından kritik önem taşıyor. Bu önemli dönüm noktalarını aştığımızda Türkiye 2023 hedefleri konusunda epeyce mesafe kat etmiş olacak. Üç yılda üç seçim yaşanacak. Biz aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Onlar kongrelerinde nasıl bir parti diye tartışırken, biz nasıl bir Türkiye diye durumu ortaya koyduk."

OYUNBOZANLIK İFADESİ
Biz çağrımızda samimiyiz. İçinde en küçük bir riya, siyasi hesap yok. Ülkemizi bu büyük sıkıntıdan kurtarmak. CHP Genel Başkanı eline tutuşturulmuş notlarla hareket ediyor. Edebe, ahlaka uymayan kelimelerle bize saldırıyor. Onlar iktidara hakaret etme yarışına giriyorlar. 'Gelsin bakalım kapımız açık' diyor. Bu oyunbozanlık ifadesidir. Oturduk konuştuk, üç ay geçti. Böyle bir çalışma istiyorsanız 'hazırız' deyin. Gidilmesi gereken her yere gideriz. Başbakan yardımcım gitti arkadaşlarıyla talep etti, bazıları randevu vermedi bile. CHP Genel Başkanı'nın derdi başka. Bize geçen yıl diz çöktürmekten bize bahsettiler sonra kendileri diz çöktü. Dürüst olmazsan men dakka dukka. Terör meselesi bizim şahsi meselemiz değil. Terör bu ülkenin ortak meselesidir. CHP Genel Başkanı hâlâ bizi köşeye sıkıştırmanın derdinde.

MECBUR MUYUZ DAVET ETMEYE?

CHP ve MHP'nin büyük kongremize katılmama konusunda ileri sürdükleri bahaneler dahi nasıl bir tahammülsüzlük içinde olduklarını gösteriyor. Birinin bahanesi şu; bazı gazetelerin kongreye davet edilmemesi. Etmem, mecbur muyuz etmeye? Her gün her türlü hakareti yapacaksın, buna rağmen davet edeceğiz. Yok böyle 25 kuruşa simit. Basına engel konulmazmış, biz zaten koymuyoruz. O medya bize saygısızlık ettiği zaman ona haddini bildirmek de bizim cevabımızdır. O gün salonda olan bize saldıranlar yok mu, var. Ama biz üç beş tanesine böyle bir şeyi uyguladık. Sayın Kılıçdaroğlu sen İstanbul'da belediye başkan adayı iken, bazı basın kuruluşlarını çağırmadığını neden unutuyorsun? Kimleri çağıracağımızı MHP'ye mi soracağız? Gözünü kapatmakla gündüz gece olmaz. Artık uyanın, gözünüzü açın.

AK PARTİ KENDİ REKORLARIYLA YARIŞIYOR
Biz Marmaray diyoruz, onlar yaya kaldık diyorlar. Bu yıl dışarıdan kurban almıyoruz, artık fazlamız var. AK Parti kendi rekorlarıyla yarışıyor. Bazı CHP'liler 'bu kongreden hiçbir şey çıkmadı' diyor, daha ne çıkacaktı? Daha güçlü, daha heyecanlı olarak önümüzdeki üç yılı yoğun bir şekilde harmanlayan bir yönetim. Millet al sana yüzde 50 diyor. Demokrasi bu değil mi? Anayasa çalışmalarında herkes oyu oranında temsil alır. Komisyonda her partiden üç temsilci var. Vekil oranımız kadar üyelik talep etmedik. TBMM'de bu çalışmayı masadan kalkmadan yürütmekte kararlıyız. Bu yıl sonuna kadar bu iş oldu, oldu. Artık daha fazla meşgul etmesin deyip yola devam edeceğiz" dedi.

KILIÇDAROĞLU HAYIRLI YOLCULUKLAR
Kılıçdaroğlu, Kadıköy'de ve Kartal'da CHP belediyesi var. Biz burada belediyeler var diye metroyu durdurmadık. Bizim derdimiz hangi parti var değil, halkımıza hizmet. Kadıköy'den Kartal'a 27 dakikada ulaşıyorsunuz. Kılıçdaroğlu sana da hayırlı yolculuklar. Sen de istifade et. Kadıköy'den bin, Kartal'da iniver



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı