Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

O filme erişim engelleniyor

26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İslam'a ve Müslümanlara hakaret içeren, provokatif unsurlar barındıran 'Müslümanların Masumiyeti' isimli filmin tüm dünyada ve Türkiye'de meydana getirdiği rahatsızlık nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatları ile tespit edilen URL adreslerinde bulunan video içeriğinin çıkartılması için yasal prosedürün işletilmeye başlandığını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Müslümanların masumiyeti'/'Innocence of Muslims' adlı dini değerlere ve inançlara hakaret eden, nefret söylemi içeren filmin bir kısmı veya tamamı başta 'Youtube' adlı video paylaşım sitesi olmak üzere birçok internet sitesinde yayınlandığı hatırlatıldı. İslam'a ve Müslümanlara hakaret içeren, provokatif unsurlar barındıran söz konusu filmin tüm dünyada ve Türkiye'de meydana getirdiği rahatsızlık nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatları ile tespit edilen URL adreslerinde bulunan video içeriğinin çıkartılması için yasal prosedürün işletilmeye başlandığı belirtildi.

Ayrıca tüm internet servis sağlayıcıları ile irtibat kurularak, video paylaşım sitelerinin tamamına erişim engelleme uygulanmadan, yalnızca söz konusu videoların bulunduğu URL adreslerine erişimi engelleme hususunda yapılacak çalışma konusunda da bilgi verildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Söz konusu videolara erişim, internet sağlayıcılar vasıtası ile büyük ölçüde engellenmiştir. Uyar-kaldır yöntemi işletilerek, söz konusu URL adreslerinden video içeriğinin çıkarılması için Youtube&Google Inc. adlı şirketin Türkiye'de bulunan avukatlık bürosuna, konunun hassasiyeti izah edilerek yazılı ve sözlü bildirimde bulunulmuştur. Buna karşın 'Innocence of Muslims' isimli filmi yayınlamaya devam eden sitelerde, video içeriğinin bulunduğu URL adreslerine mahkeme kararı ile erişimin engellenmesi için yasal süreç başlatılmıştır. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı