Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan'dan çarpıcı açıklamalar

15 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askeri savcının Afyonkarahisar’daki patlamayla ilgili açıklamasının ardından konuşmasına gerek olmadığını söyledi.

Erdoğan, “ Sayın savcı, 'burada yüzde 99,5 sabotaj ihtimali yok' dediğine göre artık bundan sonraki soruları Kılıçdaroğlu'na sormak lazım. Kılavuzunu iyi seçsin.” dedi.

“MÜSLÜMANIN SABRI DA ÇOK ÖNEMLİ BİR CEVAPTIR”

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, hakaret filminin ardından ortaya çıkan gelişmeleri de değerlendirdi.

Yalta’da tüm İslam dünyasına, Müslümanlara bu tür provokatif eylemler içersinde yer almamaları çağrısında bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim kutsallarımıza, hangi dinin mensubu olursa olsun bir saldırı olsa buna bizim karşılık vermemiz şiddetle olmamalı. Fikri ve düşünce planında bu noktadaki tepkilerimizi ortaya koyabiliriz. Ancak tabii burada bir sebep-netice ilişkisini göz ardı etmemek gerekir. Bu tür kutsal değerlere saldırıda bulunanlar da, kim olursa olsun, bunlar da bulundukları ülkelerde gerekli karşılığı, cezayı görmeli ve bu tür anlayışlar mahkum edilmelidir. Edilmemesi halinde tabii bu tür tahrikler ne yazık ki meydana geliyor. Fakat ben, hiçbir zaman Müslümanların bu tür tahriklere de gelmemeleri istikametinde, sabırlı olmaları istikametinde tavsiyede bulunuyorum. Çünkü Müslüman'ın sabrı da yeri geldiği zaman çok önemli bir cevaptır. Çünkü sabrın sonunda da biz inanıyoruz ki zafer vardır, selamet vardır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı