Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Azeri subay serbest

3 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı Ermenistan'ın, Macaristan ile diplomatik ilişkilerini askıya aldığı bildirildi.

Erivan kaynaklı Novosti-Armeniya haber ajansının bildirdiğine göre; Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan diplomatik temsilcilerle yapılan olağanüstü toplantıdan sonra Macaristan ile tüm diplomatik ilişkileri askıya alıklarını duyurdu. Ermenistan ile Macaristan arasında yaşanan bu diplomatik gerginliğin sebebinin dün affedilen Azeri subay olduğu bildiriliyor.

Bilindiği gibi Macaristan’da Ermeni subay Gurgen Markaryan’ı öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Azeri subay Ramil Seferov dün ülkesine iade edildi. Seferov, aynı gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da özel bir kararname ile affedildi.

Azerbaycanlı ve Ermenistanlı subaylar 2004 yılında NATO'nun Barış İçin Ortaklık programı çerçevesinde katıldıkları programda, Azerbaycan’ın milli değerlerine hakaret eden Ermeni subay, Ramil Seferov tarafından öldürülmüş, Macaristan mahkemesi de Azeri subayı ömür boyu hapse mahkum etmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı