Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kandil vari bir yapı söz konusu olamaz

1 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: ''Esad düşerken bizi Kuzey Suriye ile meşgul etmek istiyorlar.''

Hayali haritalarla tehdit üretiyorlar O haritaları engellemek için beklemeyiz. Kandilvari yapılanma olamaz. Biz 'Esad sonrası Suriye nasıl şekillenir' diye bakıyoruz.

IRAK GİBİ 10 YIL BEKLEMEYİZ

İster PKK ister El Kaide olsun herkes Esad sonrasını tartışmaya başlayınca bizi Kuzey Suriye ile meşgul etmeye çalışıyorlar. Kuzey Suriye kavramı bile yanlış. O sınır bir etnik kimliğe ait değil. İki kasabada Öcalan posteri açıldı diye her yeri kırmızıya boyuyorlar. Hayali haritalar çizilerek oradan tehdit üretiliyor. O parçalayıcı haritayı engellemek için de Irak gibi 10 yıl beklemeyiz.

SURİYE'Yİ SOKAK SOKAK BİLİYORUZ

Kandilvari bir yapı söz konusu olmaz. PKK ya da El Kaide olsun sınırımızda terör mevcudiyetine karşı tedbir almak hakkımızdır. PYD önce Esad'la işbirliği yaptı, ibre dönünce saf değiştirdi. Kamışlı'daki, Afrin'deki Kürt kardeşlerimiz bizim için tehdit değil. Suriye'yi sokak sokak biliyoruz. Esad sonrasını nasıl şekillendiririz diye düşünüyorum.

100 BİN OLURSA TAMPON BÖLGE

Eğer göc 100 bine ulasırsa Suriye içinde bir bölge olabilir. Sivillerin korunması için içeride tedbir alınır. Kendimi Halep gibi ates altında hissediyorum. Keşke o zaman bugünkü gücümüz olsa da Halepce'yi engelleyebilseydik.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı