Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Komisyon Başbakan'ı ziyaret etti

13 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerine, ''Siz işinize bakın, dışarıda tartışmalar olabilir ama komisyon olarak doğru olan neyse siz bu çalışmaları sürdürün'' mesajını verdiğini aktardı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerinin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi verdi.

Önümüzdeki Pazartesi günü 3 siyasi partinin genel başkanıyla görüşeceklerini kaydeden Çiçek, ''Ziyaretlerin amacı, evvela bu Anayasa yapım süreciyle ilgili olarak kendilerine birinci elden bilgi vermektir. Bizim komisyonumuz Anayasa ve İçtüzük'te var olan bir komisyon değil, bir teamülü komisyondur. 4 siyasi partimizin mutabakatı ve desteğiyle bu çalışmaları sürdürüyoruz. 19 Ekim'den bugüne kadar da bu destek sayesinde belli çalışmaları yaptık. Şimdi yeni sürece girdik. Yazım süreci bu işin en zor kısmıdır. Doğrusunu isterseniz bu süreçte siyasi partilerin, genel başkanlarımızın süreci kolaylaştırıcı, kamuoyunun ilgisini artırıcı zaman zaman tartıştığımız ve tartışacağımız konularda da bizim işimizi kolaylaştırıcı yaklaşımlarını talep ediyoruz. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem de sayın genel başkanlardan... Dolayısıyla, bilgilendirme, destek isteme, zorluklara karşı da işi kolaylaştırıcı bir destek beklediğimizi ifade ettik” dedi.

Ziyaretler sırasında komisyon üyelerinin de kendi düşüncelerini ifade ettiklerini kaydeden Çiçek, “Faydalı bir görüşme oldu. Biz şimdi biraz daha moral bulmuş olarak çalışmaları sürdüreceğiz'' dedi.

Çiçek, ‘Sayın Başbakan'ın tavsiyesi, talebi oldu mu bu sürece ilişkin’ bir soruya, “Komisyona destek ifade etti.

Yıl sonuna kadar olan beklentisini ifade etti.

Bu bizim zaten bir ölçüde de taahhüdümüz. Sayın Başbakan, 'siz işinize bakın, dışarıda tartışmalar olabilir ama komisyon olarak doğru olan neyse siz bu çalışmaları sürdürün' tarzında bence önemli mesaj vermiş oldu. Bizim de ihtiyacımız budur. Çünkü zaman zaman 'siyasetteki sertlik, siyasetteki tartışmalar acaba komisyonu olumlu ya da olumsuz etkiler mi' tarzında sorular oluyor. Bu tartışmalar olabiliyor ama bizim de öbür tarafta komisyon olarak çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. O yöndeki görüşünü ve desteğini ifade ettiler” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı