Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başkent'te alışveriş çılgınlığı

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Ankara’nın günlerdir beklediği Shopping Fest, dünyaca ünlü manken Doutzen Kroes'in gong vuruşu ile resmen başladı.

Antares Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşen açılışta bir araya gelen binlerce Ankaralı, Murat Boz konseri ile coştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin ev sahipliği yaptığı Shopping Fest'in açılış törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Milletvekilleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Ankaralı iş adamları, bürokratlar ile çok sayıda davetli katıldı.

TBMM Başkanı Çiçek, gong vuruşu öncesi yaptığı konuşmada, “hayırlı uğurlu olsun” dileklerini iletmek için açılışa katıldığını belirterek, “Ankara inşallah siyasetin merkezi olduğu gibi ticaretin de merkezi olacak. Bu amaçla yola çıktık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Esnafımıza bol kazanç getirmesi dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

"TARİHİ BİR OLAYA TANIKLIK EDİYORUZ"

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise, tarihi bir olaya tanıklık edildiğini vurgulayarak, geceye katılanlara teşekkür etti. Bütün dünyanın bir yarış içerisinde olduğuna dikkat çeken Vali Yüksel, “Hepimiz biliyoruz bu gün dünyada bir rüzgar esiyor. Festivaller rüzgarı esiyor. Marka şehir olan Başkent Ankara’nın da bu yarışın dışında kalmaması gerekiyordu. Bir marka şehir olarak dünyayla yarışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Festivalden sonra ulusal ve uluslararası bütün rekabet pozisyonlarını belirleyeceklerini ve Ankara’nın suyunu içen, ekmeğini yiyen herkesin de bu pozisyonda vazife alacağını ifade eden Vali Yüksel, dünyanın en büyük trendi turizm alanında gelecek dönemde EXPO gibi fuarlara, uluslar arası organizasyonlara talip olacaklarını ve Bilişim Vadisi konusunda ısrarlı davranacaklarını kaydetti.

"6 BİN 435 ETKİNLİK İLE REKOR KIRILACAK"

“Shopping Fest’in mimarı” olarak sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasına “Alışveriş Festivalimiz, Anakara'mıza, esnafımıza, alışveriş yapan herkese hayırlar uğurlar getirir inşallah” sözleriyle başladı.

Başkentte bir ilke imza attıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Ankara’da bu sene ilk kez alışveriş festivali olacak ve bu festival 5 sene sonra Ankara’da inşallah 5 milyon turist gelmesine vesile olacak ve Ankara’yı kalkındıracak” diye konuştu.

"Alışveriş Festivaline, uluslararası alanda da tanıtım yapabilmek için 'Shopping Fest' adını koymak zorunda kaldık" diyen Başkan Gökçek, festival boyunca günde 300’ün üzerinde olmak üzere yaklaşık 6 bin 435 etkinlik yapılacağını söyledi.

Bu rekor düzeyindeki etkinlik sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yaptıklarını ifade eden Başkan Gökçek, "Her şey Ankara için.Bu işi en iyi Ankara yapar. Alışverişin başkenti Ankara’dır” şeklinde konuştu.

“ÇITAYI YÜKSELTTİK”

ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara için yeni bir başlangıç olacak açılış ile hazırlık çalışmaları aylardır devam eden dev bir organizasyonun start alacağını söyledi.

Açılış gongunun Ankara için çalacağını kaydeden Bezci, “Çıtayı yükselttik. Bundan sonrası için isteklerimizin farkındayız. EXPO’yu istiyoruz kimse engel olamaz. Dünya çapında bir spor organizasyonu istiyoruz. Olimpiyat ve futbol şampiyonasını istiyoruz” diye konuştu

DOUTZEN KROES’İN GONGA VURMASIYLA FESTİVAL BAŞLADI

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Çiçek, Vali Yüksel, Başkan Gökçek ve ATO Başkanı Bezci eşliğinde festivalin tanıtım yüzü dünyaca ünlü manken Doutzen Kroes, ay-yıldız şeklinde tasarlanan açılış gonguna vurdu. Ankara tarihine unutulmaz bir imza atan açılış töreni, kentin 8 ayrı noktasından yapılan havai fişek gösterileri ile muhteşem final yaptı. Ankara, Shopping Fest kapsamında 23 gün boyunca alışverişte uygulanacak indirimlerin yanı sıra konserler, kültürel ve sanatsal etkinliklere sahne olacak.

Öte yandan açılış töreninin üssü Antares Alışveriş Merkezi, binlerce Başkentlinin heyecanına ortaklık ederken, dışarıda ve içeride ayrı bir coşku yaşandı. Antares’in dışına kurulan dev sahnede eğlenceli şovlar ve Murat Boz konseri coşkuyu doruğa taşırken, resmi törenin gerçekleştirildiği sahnede ise ip akrobatlarının yaptığı gösteriler nefesleri kesti. Örümcek Adam'ın Antares gökdelenine yaptığı tırmanışı ise, katılımcılar ilgi ile izledi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı