Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Erdoğan'ın Kazakistan temasları

25 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi mezuniyet törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan düzenlenen diploma merasiminde yaptığı konuşmada Kazakistan ile eğitim alanında işbirliğine önem verdiklerini söyledi .

Üniversiteden mezun olan başarılı öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini veren Başbakan Erdoğan , bu mezuniyeti Almatı’da yapmak istediklerini ancak programın yoğun olması sebebiyle Astana’ya alındığını kaydetti .

Kazakistan’ın son yıllarda yakaladığı ekonomik başarıdan bahseden Erdoğan , kardeş ülkenin başarılarından dolayı iftihar ettiğini söyledi .

Erdoğan , Kazakistan ' ın büyük değişiminde ' ' ak sakalımız , değerli dostum ' ' diye hitap ettiği Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in engin devlet tecrübesi ve vizyonunun büyük payı olduğuna işaret etti . Başbakan Erdoğan , Türkiye ile Kazakistan ' ın diplomatik ilişkilerinin 20 . yılında iki ülke ilişkilerinin geldiği seviyenin tarihi bir aşama olduğunu , iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem başladığını vurguladı . Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin niteliğini belirleyen esas unsurun , iki kardeş halkın paylaştığı ortak değerler olduğunu vurgulayan Erdoğan , ' ' Ortak tarih , kültür , köken ve dil , bütün bu değerler ülkelerimizi birbirine sarsılmaz değerlerle bağlayan unsurlardır ' ' dedi .

Başbakan Erdoğan , ' ' Kazakistan ile eğitim alanındaki işbirliğine de büyük önem veriyoruz . Bir Bakalorya Sistemi ' ni , bir Erasmus ' u bizler kendi aramızda niçin yapmayalım . Bunları kendi aramızda gerçekleştirebiliriz . Türkiye eğitim ve öğretim merkezleriyle bu adımları atabileceği gibi Kazakistan da bu adımları atabilir . Bu işbirliklerini geliştirebiliriz ' ' diye ifade etti .

Bu eğitim kurumlarında yetişen öğrencilerin gelecekte hem Kazakistan ' ın refah , huzur ve istikrarının sağlanmasında hem de iki ülke arasındaki dostane ve yakın ilişkilerin daha da ileri götürülmesinde önemli görevler üstleneceklerine inandığını belirten Başbakan Erdoğan , bu üniversitede öğrenim görenlerin Türkiye ve Kazakistan ' da birer misyon şefi gibi görev icra edeceklerini söyledi .

Düzenlenen diploma törenine Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan , kızı Sümeyye Erdoğan , Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan , Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar , Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , Türkiye ' nin Kazakistan Büyükelçisi Lale Ülker ve yerel yetkililer katıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı