Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Chıcago'daki Nato zirvesi

22 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, “Bugünün güvenlik sorunları küreseldir ve küresel çözümlere ihtiyacımız var” dedi.

ABD'nin Chicago şehrinde, NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getirecek olan iki günlük zirve öncesi NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen açıklamalarda bulundu. Chicago’nun bir dünya kenti olduğunu ve dünyanın dört bir yanından liderlerin kente geldiğini belirten Rasmussen yaptığı açıklamada “ Bu büyük şehrin insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Akşam saatlerinde başlayacak zirvenin çok önemli olduğunu belirten Rasmussen, “Kritik bir dönemde önemli bir zirve için Chicago'da toplandık. Zirvede, Kuzey Amerika ve Avrupa’nın güvenliği ve ittifakın geleceği için önemli kararlar alacağız. NATO’nun Afganistan’daki konumu, NATO’nun günümüz şartlarındaki yetenekleri, ittifakın ortak ülkeler ağı ile dünya ile çalışmaları ele alınacak. Bugün ayrıca kemer sıkma çağındaki bir dünyada güvenlik üzerinde durulacak. Biz ittifakın, güvenlik yeteneklerinde geleceğin zorlukları ile başa çıkmasını sağlayacağız” dedi.

Düşük maliyetlerle tüm vatandaşların güvenliğinin sağlanacağını belirten Rasmussen, güvenlik alanında bazı somut projelerin kabul edileceğini ve füze savunma sisteminin operasyonel hale getirileceğini ifade etti.

Toplantının yarınki oturumunda NATO ile Afganistan arasındaki durumun şekillendirileceğini belirten Rasmussen, “2014 yılı sonunda Afganistan’daki güvenlik sorumluluğu geçişini tamamlayacağız, ama uzun vadede desteğimiz devam edecek. ISAF bünyesinde görevli ülkeler, sayın Karzai ve birçok ülke lideri ile önemli uluslar arası kuruluşlar bir araya gelecek. Bu Afganistan’ın geleceği için tüm uluslar arası toplumun kararlılığının göstergesi olacak. Bugünün güvenlik sorunları küreseldir ve küresel çözümlere ihtiyacımız var” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı