Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Vali Mutlu: Ben faşist değilim

3 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, izinsiz 1 Mayıs gösterileri sırasında çıkan olaylara ilişkin vicdanının rahat olduğunu belirterek, “Vicdanen de, hukuken de fevkalade doğruyu yaptık” dedi.

Vali Mutlu, izinsiz 1 Mayıs gösterileri sırasında çıkan olaylara ilişkin yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Mutlu, “Ben bu şehrin valisi olarak, olabilecekleri daha önceden zaten söylemedim mi? Burası kanunen müsaade edilmemiş bir alan. Zira gerekçesi var. Burada bir inşaat var. 30 metrelik çukurlar var. Buraya gelip siz miting yapmaya kalkarsanız, bu toplumun güvenliğini sağlamak benim görevim, bu nedenle ben müsaade etmem. Arzu edilen her yere müracaat edilebilir. Dünyanın ne kadar mahkemesi, ülkemizin de ne kadar yüce mahkemesi varsa müracaat edilebilir. Ben de özellikle müracaat edilmesini isterim. Benim en büyük mahkemem vicdanımdır. 14 milyonluk şehrin bütün sorumluluğunu kendi vicdanımda tartar, önce kendi mahkememi kendi vicdanımda kurarım. Bu konuda o kadar rahatım ki almış olduğum karar kendi vicdanımda fevkalade doğrudur” diye konuştu.

Taksim’de fiziki koşullar nedeniyle kutlama yapılamayacağını daha önce de defalarca dile getirdiklerini anlatan Mutlu, “Ben bu tertibin içerisine gidecek olanlara özellikle birebir yaptığımız toplantılarda ve basın yoluyla ısrarla aynı şeyleri söyledim. Burası hukuken izin vermediğimiz yerdir, gerekçeleri şudur; dedik. 30 metrelik uçurumun kenarında bunu yapamazsınız. Mahkemede de bunun tartışmasını yapabilirler, şikayetini de yapabilirler. Şikayet etmezlerse eksik kalır. Buyursunlar şikayetlerini yapsınlar. Bu konuda biz kendimizden fevkalade eminiz. Yaptığımız hiçbir eksik yoktur, yanlış işlem de yoktur” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı