Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

O küfürlere kınama geldi

2 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'a TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yönelik sözleri nedeniyle kınama cezası verildi.

Tartışmaların ardından Meclis Başkanlık Divanı ve grupların ortak açıklamasını okuyan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Milli ahlaka, erdeme, siyasi etiğe, temel kişi hak ve özgürlüklerine müdahale niteliğinde her türlü söz ve fiilin şiddetle karşısında olacağımızı beyan ederiz" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Kamer Genç'in geçen hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle bugün yine karıştı. CHP Tunceli Milletvekili Genç'in kürsüdeki konuşmasına tepki gösteren AK Partili vekiller, Genç'in üzerine yürüdü. Tartışma sırasında AK Parti Tokat Milletvekili Aslan, Genç'e küfür etti. Yaşanan tartışmaların ardından Meclis Başkanvekili Meral Akşener oturuma ara verirken, verilen arada Akşener grup başkanvekilleriyle bir toplantı yaptı. Birleşimi yeniden açan Akşener, bugün de dahil olmak üzere son günlerde TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde yaşanan olaylarla ilgili olarak TBMM Başkanlığı'nın ve siyasi parti gruplarının ortak duygu ve düşüncelerini yansıtan bir açıklama hazırlandığını belirterek, açıklamaya okudu. Akşener, "TBMM Başkanlığı ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler olarak son zamanlarda Meclisimizin mehabetini ve temsil ettiği yüce medeniyetimizin geleneğine uygun olmayan söz ve fiillere tanıklık edilmektedir. Bizler, bu milletin Kurtuluş Savaşı’nı kumanda etmiş bu gazi Meclis'in çatısı altında bundan sonra hangi siyasi parti grubundan olursa olsun, milli ahlaka, erdeme, siyasi etiğe, temel kişi hak ve özgürlüklerine müdahale niteliğinde her türlü söz ve fiilin şiddetle karşısında olacağımızı beyan ederiz" ifadelerini kullandı.

Akşener, Aslan'ın Genç'e yönelik ifadelerinin içtüzüğün 163. maddesi çerçevesinde kınama cezasını gerektiren haller kapsamında olduğunu belirterek, kınama cezasını oya sundu. TBMM Genel Kurulu'nda Aslan'a kınama cezası verilmesi tüm partilerin oyuyla kabul edildi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı