Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kaçırılan 8 Türk mühendis

24 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı Afganistan’da Taliban tarafından kaçırılan Adanalı TIR şoförü Kerim Yeşil’in(60) ailesi binlerce kilometre öteden gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Aile, Yeşil'in serbest bırakılmasının sağlanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım bekliyor.
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Mıdık Mahallesi’nde oturan Kerim Yeşil’in 4 çocuk annesi gözü yaşlı eşi Meryem Yeşil (53), eşine biran önce kavuşmak istediğini söyledi.

Meryem Yeşil, “Önce Allah’a sonra Başbakanımız'a yalvarıyorum. Eşim hasta, devamlı ilaç kullanıyor. Bir aydır sesini duymuyorum. Şirkette uğraşıyor. Talihsiz bir olay, 40 yıldır bu işi yapıyor; ilk defa böyle bir şey başına geldi.” dedi.

Babasının uzun yıllardır uluslararası TIR firmasında çalıştığını hatırlatan oğlu Volkan Yeşil ise “En son bir buçuk ay önce Afganistan’a gitti. Arkadaşları bu olayı önce bize söylemedi. Sonra çalıştığı firmadan bilgi aldık. Görüştüğümüz Dışişleri Bakanlığı, ‘metanetinizi koruyun. Elimizden gelen çabaya gösteriyoruz.’ dedi.

Onlara güveniyoruz. Başbakan ve Dışişleri Bakanımızın konuyla ilgili canı gönülden ilgilendiğini biliyoruz. Onlardan isteğimiz, biran evvel babamızı bizlere kavuşturmalarıdır. Babam hasta, tansiyon ilaçlarını kullanıyor.” diye konuştu.

Babası ile zaman zaman telefonla konuştuklarını açıklayan Volkan Yeşil, “En son iki gün önce görüştük. Sağlıklı olduğunu, Bakanlık'ın sorunu çözmek için uğraştığını söylüyor. Başbakanımıza yalvarıyoruz. Onun bu işlerde ne kadar başarılı olduğunu daha önce de gördük. Bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ağabey Ahmet Yeşil da, tır şoförü kardeşinin Afganistan’da kaçırıldığını öğrendikten sonra Dışişleri Bakanlığı ile görüştüklerini ifade ederek şöyle konuştu: “İnşallah Başbakanımız bu konuya el atarsa kurtulacağına inanıyoruz.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı