Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Türk bayrağı yasasına aykırı''

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, “Kürsüde ve oturduğumuz masada örtü olarak bayrak kullanılamaz” dedi.

Muğla ve ilçelerinde çözüm süreci ile ilgili ziyaret ve toplantılara katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Yatağan Termik Santrali 'nde işçi olarak çalışan Ferhat Zeki Küçükköse isimli gencin çözüm süreciyle ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Küçükköse 'nin “Türkiye 'deki PKK 'lılar ellerini kollarını sallayarak mı sınır dışına çekilecek? Açılım projesi Türk milletini esirleştirme, Türk milletini devletsizleştirme ve Türk milletini bayraksızlaştırma projesidir. Açılım, Türk milletini ezansızlaştırma projesidir” şeklindeki eleştirilerini dinleyen Bakan Avcı, “Bu bayrağı, bu millet sokakta bulmadı. Yapma, bunları deme. Üstüne vazife olan olmayan herkesin bu konularda konuşmaması gerekir. Burada, bu uygulamalarda Türk devlet geleneğine aykırı, milletin geleceğini, devletin geleceğini sıkıntıya sokacak ve milletin kırmızıçizgilerini ihlal edecek hiçbir şey söz konusu değildir. İstese de olmaz, halkın donanımı kültürü bir arada yaşama geleneği de buna müsaade etmez dolayısıyla ben milli eğitim bakanı olarak bu sürecin önümüze açacağı imkanları çok net görüyorum. Sürecin kesintiye uğramaması için çok konuşulmamamı lazım, sulandırılmaması lazım” diye cevap verdi.

Bazı eleştirilerin haksız yere yapıldığına vurgu yapan Bakan Avcı, “Bakın arkadaşlar şu anda bu salonda da yanlış yapılan bir şey var. Kürsüde ve oturduğumuz masada örtü olarak bayrak kullanılamaz. Bayrak Yasasına göre Türk bayrağı bu şekilde kullanılamaz. Ama arkadaşlarımız iyi niyetli bir şekilde ve bu yasayı bilmeden bunu yapmışlar. Şimdi ben yasa gereği kürsüden ve masadan bayrakları kaldırtsam basın hemen manşet atar, “Bakan bayrağı da kaldırttı” diye. Oysaki bu yasa bizden önce çıktı” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı