Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çözüm sürecini anlatıyorlar

7 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, çözüm sürecine ilişkin yapılan çalışmaları eleştirenlere vatandaşın gereken cevabı vereceğini söyledi.

Arınç, “Vatanseveriz, iyi niyetliyiz, milletimize borcumuz var. Ülkemize huzura erdirmek istiyoruz. Bizi kötülemeye kalkanlara, bizi hakaret edenlere, bizi küçültmek isteyenlere biz hiç kıymet vermiyoruz. Biz onları ayıplıyoruz siz de onları ayıplayın. Bu yaptıklarının doğru olmadığını söyleyin.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik ile İstanbul Haliç arasında hizmete sokulan Deniz Kuşu uçağının protokol açılış törenine katıldı.

Arınç burada yaptığı konuşmada, millete hizmet yolunda her günü değerlendirdiklerini kaydetti.

Arınç şunları söyledi: “Ülkemize daha çok hizmet etmenin heyecanı içerisindeyiz. Çalışıyoruz, siz bize destek veriyorsunuz, dualarınızla, oylarınızla, sözcüklerinizle her zaman destek oluyorsunuz. 11 yıldır bu yana iktidarını devam ettiren başka hükümet olmadığına göre oylarını artıran iktidar olduğumuza göre bunlar tesadüf değil. Geçmişte hükümetlerin ömürleri kısa olmuş, çok büyük partiler küçülmüş, hatta tabelaları bile kalkmış. Bunu başkalarını rencide etmek için söylemiyorum. ‘11 yıldır iktidarda olan hükümetin başarısının altındaki sır nedir?’ dersen budur. Halkımızın hükümet olarak kamuyla ilgili tüm işlerini yapmaya çalışıyoruz. Hastaneler, yollar, enerji, barajlar, göletler yapıyoruz. Türkiye’nin her yerine birbirini kenetlemiş çalışmalar oluyor.”Belediyelerin halkla birebir ilişki kuran organlar olduğunu anlatan Arınç, “Sabah kalktığınızda karşılaştığınız şey belediye hizmetidir. Belediyelerimizin hizmetleri de insanın doğumundan ölümüne kadar karşılaştığı hizmetlerdir. Kanun değişti 16 büyükşehirden 30’a çıktık. 81 il içerisinde 30 büyükşehir az gibi görünüyor. 30 büyükşehirin toplam nüfusu Türkiye’nin yüzde 78’ine denk geliyor.” diye konuştu.

HAKARET EDENLERE KIYMET VERMİYORUZHükümetin icraatlarını anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Arınç şöyle konuştu: “Sadece maddi kalkınma için değil, Türkiye’nin huzura ermesi, sükunet bulması, akan kanın durması, gözyaşının dinmesi için çözüm sürecini başlattık. Şu ana kadarki gelişmeleri olumlu buluyoruz. Allah nazardan korusun, fitneden, kötülüklerden saklasın ki iş arzu ettiğimiz istikamette gider de 35-40 yıldır kan döken ve canımızı bizden ayıran bu terörden inşallah kurtulmuş olacağız. Milletimizin bize verdiği destekle, aklımızı kullanarak, siyaseti iyi yaparak bu işi çözmek için azmettik. Vatanseveriz, iyi niyetliyiz, milletimize borcumuz var. Ülkemize huzura erdirmek istiyoruz. Bizi kötülemeye kalkanlara, bizi hakaret edenlere, bizi küçültmek isteyenlere biz hiç kıymet vermiyoruz, biz onları ayıplıyoruz siz de onları ayıplayın, bu yaptıklarının doğru olmadığını söyleyin. Yıllardır bizi tanıyorsunuz, milletimizin istemediği, şehitlerimizin kabul etmediği hiçbir şeyi yapmayız, bundan herkes emin olsun. Amacımız üzüm yemekse, terörü bitirmekse, Türkiye’ye huzuru getirmekse, onun için elimizdeki tüm imkanları kullanırız kimse de kusura bakmasın, bunu yapacağız. İnşallah sonunda başarılı olacağız, Allah yardımcımız olsun, Allah bizi şaşırtmasın, fitneden ve kötülüklerden muhafaza etsin.”
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'ne de (BUDO) değinen Arınç, isim vermeden İDO’nun tekelleşme sonucu fiyatları artırdığını ve bunun da halkın tepkisine sebep olduğunu hatırlattı. Arınç, “Büyükşehir mecbur kaldı, halkımız böyle bir işletmeyi istedi. Mevcut işletme, pahalı olunca, tek olunca kartelleşti, fiyatını istediği gibi koydu. Arabasına ayrı şoförüne ayrı para istedi. Astarı yüzünden pahalı haline geldi, buna karşı vatandaşımızın taleplerini görmezlikten gelinemedi. BUDO denizde ulaşıma başladı.

18-14 liraya taşıyor. Bir seferde 300 kişi taşınıyor. Rekabet var, hem hizmette hem ulaşımda. Fiyatlara denge geldi. Zaman çok önemli, zamanla yarışıyor bazı insanlar, hükümet olarak görevimiz ulaşımda farklı seçenekleri meydana getirmek. Hızlı trene önem veriyoruz. Hava yolunu da güçlü seçenek haline getiriyoruz. Deniz yollarını ihmal edebilir miyiz? Türkiye’nin üç tarafı denizle çevrili, dört tarafımızla dostlarımızla düşmanlarımızla dost olduk simdi bazılarıyla sorunlar var ama etrafı denizlerle çevrili ülke mutlaka çok önemli. Ulaşımda deniz yolunu kullanabilirsiniz. Denizlerin bu imkanlarını yeterince kullanmıyoruz. Karayı, denizi, hava alanlarımızı kullanmalıyız, herkes işine geldiği gibi hareket edebilir. Demiryolları çökmüş durumdaydı.”Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gemlik ile Haliç arasındaki ulaşımı 20 dakikaya indiren deniz uçağı ile 20 günde bir Gemlikli halkın da Gemlik semalarında tur atmasını istedi. Arınç, şöyle devam etti: “Yirmi günde bir şirketten, yirmi günde bir Büyükşehir Belediyemizden. Yaşlılarımız, hanımlarımız, gençlerimiz güzelce tur atsın.”Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın öncü kent olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Başkan Altepe şunları kaydetti: “Metropollerin en büyük sorunu ulaşımdır. Metro hatlarının yanında tramvay hatları inşaatı sürüyor. Bir yandan şehir demir ağlarla örülüyor, bir yandan yeni caddeler açılıyor. 4 yıl içerisinde 800 binayı yeni yollar için yıktık. Bu dönemde 31 köprü ve kavşak inşaatı gerçekleştirdik. Bu dönem, Bursa’nın kent içi ulaşımın yanında diğer şehirlerle bağlantısı çok önemli. Karadan, denizden, havadan şehrin ulaşımının gelişmesi için çalışıyoruz. Deniz seferlerini başlattık, önce ‘blöf yapıyorlar’ dediler, yaptık. Halkımız ardımızda durdu. Bugüne kadar 70 bin yolcu taşıdık. Bu ay içerisinde 100 bin yolcuyu bulacağız. Her zaman İstanbul’un gölgesinde kalıyoruz eleştirileri yapıyoruz. İstanbul’la Bursa şimdi entegre halinde. Her gün binlerce kişi iki şehre gidip geliyor. Bizler de bu trafiği kolaylaştırmak istedik. Zamanı çok değerli olan yöneticilerimizin ve insanımızın Bursa’ya ulaşmasında büyük sıkıntılar yaşanıyor. İstanbul, denizden Bursa’nın 40 mil uzağında, ama biz hem karayolunu kullanıyorduk, saatlerimiz gidiyordu. Şimdi havadan da İstanbul’a ulaşıyoruz. 20 dakikalık yolculukla İstanbul’un kalbine varılmış oluyor. Bu kentlerin ekonomisinin gelişmesine büyük bir katkı. Turizmin gelişmesi, sanayimizin ve ticaretin gelişmesi bu ulaşımın güçlenmesine bağlı.”Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da ilçe halkının hayal ettiği birçok hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi.

Yılmaz, “24 aya çok hizmet sıkıştırdık. Yine bir hayalimiz var; insanları kira öder gibi ev sahibi yapmak var” dedi.

Konuşmaların ardından deniz uçağının açılış kurdelesi kesildi. Uçağa binen Bülent Arınç, bir dizi programa katılmak için İstanbul’a hareket etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı