Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''İzmir'in dindarlığı'' polemiği

30 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İzmir’de yaptığı konuşmaların cımbızlandığını söyledi.

NTV’de canlı yayına katılarak sorulara cevap veren Mehmet Görmez, asla bir şehri hedef almadığını vurguladı. Görmez, “Bir bölgenin farklı bir dindarlığı var demek bir eksikliğe işaret etmek değil. İslam medeniyetinin en büyük okullarından 'irfan geleneği' yanlış anlaşıldı. İrfan geleneği uzun bir konuşmadan cımbızla kelime seçmemektir. Diyanet İşleri Başkanı bir şehri irfansız bıraktı demek olur mu?” diye konuştu.

Bir şehrin değil bireyin irfan geleneğine ihtiyacı olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı, “Bir şehirde farklı bir dindarlık var demek bilimsel bir saptamadır. Bir eksikliği göstermek değildir. Bundan bir ima çıkarmak oldukça yanlış bir davranış. Ki bunu söylerken sadece İzmirlilere söylemedim. İzmir’de Diyanet İşleri’nde çalışan görevlilerimize seslendim. Burda görev yaparken İzmirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre davranmalarını talep ettim.” dedi.

BİR ŞEHRİN DİNDARLIĞI CAMİ SAYISIYLA ÖLÇÜLMEZ
Bir şehirde dindarlığın camilerle ölçülemeyeceğini vurgulayan Mehmet Görmez, “Buna bakmak için önce o şehirde ne kadar boşanma var, kadına şiddet ne durumda, kaç tane sokak çocuğu var, tiner uyuşturucu müptelası ne kadar insanımız var bunlara bakmak lazım.” ifadelerini kullandı. Bir şehir ruhunun manevi hayatla beslenmesi gerektiğini, aksi halde birlik ve kardeşliğin zedeleneceğine dikkat çeken Görmez, şöyle devam etti: “Her ilimizin manevi hayatı tamdır diyemeyiz. İzmir’e karşı mahcubuz. Gecikmelerimiz var. Buradaki konuşmalarımız geneli kapsıyordu ama İzmir’de söylediğim için İzmir hedef gösterildi. O cümleleri sadece İzmir’de sarf etmedim.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı