Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hakim çete kurmuş

28 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay Tetkik Hakimi Serhat T. hakkında adam kaçırma suçunu işlediği iddialarını içeren yazının bugün kurula ulaştığını bildirdi.

Serhat T. hakkında adam kaçırma ve fidye iddiasıyla cinayetten bir hafta önce HSYK'dan soruşturma izni istendiği haberinin ise hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Disipline ilişkin gerekli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi. HSYK, "Bir bankacıyı öldürdüğü iddiasıyla aranan Yargıtay Tetkik Hakimi Serhat T.'nin cinayetten bir hafta önce de adam kaçırma ve fidye olayına adının karıştığı, polisin bu olaya ilişkin olarak HSYK'dan soruşturma izni istediği, HSYK'dan hemen izin verilmemesi nedeniyle Serhat T.'nin yakalanamadığı ve ancak cinayetten bir hafta sonra soruşturma izni kararının verildiği" haberiyle ilgili açıklama yaptı. 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 93 ve 94. maddeleri uyarınca, hakim ve savcıların kişisel suçları ile ağır ceza mahkemelerinin görevine giren suçlarda, cezai işlemler yönünden yetkili ve görevli cumhuriyet başsavcılıklarınca doğrudan soruşturma yapıldığının hatırlatıldığı açıklamada, HSYK'nın izni gerekmediği vurgulandı. Sadece disipline ilişkin işlemler bakımından HSYK'nın kararı gerektiğinin belirtildiği açıklamada, adam öldürme, adam kaçırma ve fidye suçları cumhuriyet başsavcılıklarınca doğrudan soruşturulabilen suçlardan olduğuna dikkat çekildi.

Yargıtay Tetkik Hakimi Serhat T.'nin adam öldürdüğü iddialarının basında yer alması üzerine HSYK tarafından re'sen şikayet dosyası açılarak, 21 Mart 2013 tarihinde, adam öldürme iddialarına ilişkin olarak disiplin yönünden işlem yapılmak üzere soruşturma izni kararı verildiğinin anlatıldığı açıklamada, "Yargıtay Tetkik Hakimi Serhat T. hakkında adam kaçırma suçunu işlediği iddialarını içeren yazı ise bugün saat 15.30'da HSYK'ya gelmiş olup, Serhat T. hakkında adam kaçırma ve fidye iddiasıyla cinayetten bir hafta önce HSYK'dan soruşturma izni istendiği haberi hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz adam kaçırma ve fidye suçlarına ilişkin iddialardan ancak bugün Kurulumuza ulaşan yazı ile haberdar olmuş ve disipline ilişkin gerekli işlemleri başlatmıştır." denildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı