Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'li vekil Polis barikatını geçemedi

24 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in de katıldığı eylemde bir kadının gözaltına alınmak istenmesi arbedeye yol açtı.

Kapanan bir iş yerinden alacamadıkları gerekçesiyle aylardır eylemlerine devam eden işçiler, bugün de Delikliçınar Meydanı’nda bir araya geldi. Eyleme CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de destek verdi.

Eylemin ardından Halk Eğitim Merkezi’ne doğru yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine başlayan tartışma, Nevin Duman isimli bir kadının gözaltına alınmak istenmesiyle arbedeye dönüştü. İlhan Cihaner, gözaltına alınmasını engellemeye çalıştığı kadınla birlikte alandan ayrılmak istedi. Polisin buna izin vermemesi üzerine Cihaner ile ekipler arasında gergin diyaloglar yaşandı. Bir süre devam eden arbedenin ardından, Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ulutaş’ın araya girmesiyle İlhan Cihaner ve kadın alandan ayrıldı. Eylemciler daha sonra Cihaner’in ‘Hukuksuz Yargı’ isimli konferansını dinlemek üzere Halk Eğitim Merkezi’ne gitti.

Denizli’de daha önce de bu tip eylemlerde olayların yaşandığını ifade eden CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “Yurttaşların anayasal özgürlüğü olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı önceden de kısıtlanıyordu. Denizli’de daha ağır bir saldırı ile karşı karşıyayız. İnsanların hangi kıyafetle yürüyeceğine, kaç kişinin yürüyeceğine bile karışıyorlar. Halbuki bu eylemciler sadece haklarını istiyor. Buna bile tahammülleri yok. Hukuk çerçevesinde hesabını sormaya çalışacağız. Herhangi bir fiili saldırı olmadı ama engellenmek istenmesi en ağır saldırıdır. Siz bir kentte bu kadar masum bir eyleme engel olarak işkence kadar ağır bir hak ihlali yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı