Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kasetin izi bulundu

10 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Deniz Baykal'ın gizli görüntüleriyle ilgili soruşturmada TİB, 7 IP numarası tespit ederek savcılığa bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP lideri Deniz Baykal 'la ilgili görüntüler hakkındaki soruşturmada üç yıl sonra bazı bilgilere ulaştı. Vatan gazetesinin haberine göre savcılık, 2010 yılında (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı 'na) yazı gönderip görüntülerin gönderildiği bilgisayarın IP numarasının tespitini istemişti. Sorunun yanıtı yaklışık 3 yıl sonra geldi. TİB, geçen hafta, IP numaralarını gönderdi.

Deniz Baykal 'a ait görüntülerin servis edildiği 7 ayrı IP numarası tespit edildi. Savcılık, 4 'ü ABD, 3 'ü Türkiye çıkışlı IP numaralarını kullanan bilgisayarların ivedi şekilde bulunmasını istedi, 10 gün içerisinde Türk Telekom 'dan yanıt gelmesi bekleniyor.

Baykal 'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, “Gecikmiş bir gelişme” dedi. Yılmaz, soruşturmanın geciktiğini ya da bir şekilde geciktirildiğini belirterek, “Gündemde olan soruşturmalar bu soruşturmadan daha farklı ilerledi. Biz soruşturmanın başında imaj alınmasını, dinleme yapılmasını istedik. Ama bunların hiçbiri olmadı. Siyasiler soruşturmayı bitirmedi” dedi.

Öte yandan İstanbul 'da çete operasyonunda gözaltına alınan Mustafa Özsoy ve CHP eski Adana Milletvekili Tacidar Seyhan arasında geçen telefon görüşmelerinde Baykal 'ın görüntüleriyle ilgili diyalogların geçtiği belirtildiği için savcılık bu konuşmaları da talep etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı