Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

21 idam onaylandı, Mısır karıştı

10 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Mısır’ın başkenti Kahire’de, Al Ahly futbol kulübü taraftarları, Port Said stadyumu faciası davasında mahkemenin kararına itiraz olarak bir polis evi ile birlikte birkaç binayı ateşe verdi.

Mısır'da mahkeme, Port Said'deki stadyum faciasında görülen davada 21 kişiye idam cezasını onayladı. Davada 5 kişi de müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yargılanan 27 kişi ise beraat etti. 72 kişilik davada diğer sanıklara ise 1 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezaları verildi.

Mahkeme stadyum faciası ile ilgili kararını açıklarken, Kahire’nin futbol kulübü Al Ahly’nin kararı beğenmeyen taraftarları başkentte olaylar çıkardı. Al Ahly taraftarları ilk önce Kahire’deki bir polis evini ateşe verirken, daha sonra Futbol Federasyonu’na giderek burada da binayı yaktı. Polis evi görevlilerinden Salih, burada yaklaşık 300 kişinin çalıştığı bilgisini verdi. Al Ahly futbol kulübü taraftarlarının binaya Molotof kokteyli ise saldırdığını söyledi.

Mısır’ın Port Said şehrinde 1 Şubat 2012’de oynanan maç sonrası takımların taraftarları arasında şiddet olayları yaşanmıştı. Port Said’in El Masry ve Kahire’nin El Ahly takımlarının taraftarları arasında yaşanan çatışmada 74 kişi ölmüştü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı