Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kadınlar arası gerilim

9 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) tarafından düzenlenen "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Kadının Ekonomideki Yeri" konulu panelde, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan'ın konuşması sebebiyle gerginlik yaşandı.

Siyasi içerikli konuşma yapan Tarhan'a AK Partililer tepki gösterdi. Emine Ülker Tarhan'ın, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz ancak farkında mısınız, biz yıllardır sadece mezhepçilik ya da ırk anlamında değil, kadın erkek olarak da bölünüyoruz. Kültür Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yolladığı bir davetiyede, kadın erkek olarak giriş saatleri bile farklı yazılmıştı." şeklindeki sözleri tartışmaya yol açtı. İzmir Ticaret Odası meclis salonundaki programda bulunan CHP'li kadınlar, Tarhan'ı alkışladı. Dünyayı ve Türkiye'yi de kadınların değiştireceğini belirterek tehlikelere sessiz kalınmamasını isteyen Tarhan, "Dört çocuk doğuranlara madalya takılmalıdır." sözünün Hitler'in olduğunu savunarak, "Tarih, bu zihniyetteki insanlar için her zaman yıkıcı olmuştur." dedi.

Konuşmasının ardından başka bir program dolayısıyla Muğla'ya gitmek için salondan ayrılan Tarhan'ı, AK Partili kadınlar sıralara vurarak protesto etti. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, "Emine Hanım, burayı Meclis kürsüsü zannetti ancak kendisi bırakın selam vermeyi, TBMM kulisinde kadın vekillerin yüzüne bile bakmaz." diyerek tepki gösterdi. Denizli, şunları kaydetti: "Öncelikle salonu terk eden CHP'li arkadaşları selamlıyorum. Söylenenlerin hiçbirini ciddiye almıyorum, hiçbirine cevap vermeyeceğim. Burası İzmir ama galiba İzmirli olmayan herkes tepki alıyor. İzmir'de sevginin, saygının, adaletin dili vardır. Burada gülümseyen yüzlerin etkisi vardır. Burası ne YARSAV ne TBMM kürsüsü. Kendisinin Meclis'teki üslubu da bu olabilir ama biz buraya Dünya Kadınlar Günü etkinliği için geldik." Toplantının siyasi konuşmalarla başlamasının hata olduğunu söyleyen Milletvekili Denizli, "Böyle siyasi bir söylemle başlamış olmasını, öncelikle İzmir'e yakıştıramıyorum." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı