Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aşı skandalına vali el koydu

24 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Ankara Valiliği, Mamak ilçesinde Alper Tunga İlkokulu’nda bazı öğrencilerin bir ay içinde iki kez aşılandığı iddiasıyla ilgili ikisi doktor 4 sağlık görevlisi ile okul müdürünün görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince birinci sınıf öğrencilerinden 51'ine 20 Şubat 2013 tarihinde karma aşı (Difteri, Boğmaca, Tetânoz, Polia) uygulanmıştır. Ancak okulda karma aşının 24 Aralık 2012 tarihinde yapıldığının anlaşılması üzerine, aşılama çalışmaları durdurulmuş ve diğer 1. sınıf öğrencilerine aşı yapılmamıştır. 21 ve 22 Şubat 2013 tarihlerinde çocuk sağlığı ve hastalığı uzmanı dahil bir sağlık ekibi okula giderek aşılanan öğrencileri muayene etmiş, kolunda kızarıklık olduğu tespit edilenlere soğuk pansuman uygulanmış, velilerle toplantı yapılarak aşıya bağlı lokal etki dışında bir yan etki beklenmediği bilgisi verilmiştir. Sorumlu sağlık ve milli eğitim personeli hakkında derhal inceleme ve soruşturma başlatılmış, ikisi doktor 4 sağlık görevlisi ile okul müdürü görevden uzaklaştırılmıştır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı