Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Ha Ali ha Veli''

22 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Terör tehdidi ile vatandaşı başkanlık sistemine ikna etmeye çalışacaklar.

Kimse bu tuzağa düşmemeli. Türkiye ne başkanlık sistemi diyecek ne de terör diyecek.” dedi.

Akif Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmralı’ya gidecek ikinci heyetin belirlenmesi ile ilgili Hamzaçebi, isim konusunda günlerdir suni bir tartışma yürütüldüğünü savundu. Hamzaçebi, isimlerin terör elebaşı Abdullah Öcalan tarafından belirlenmesi ile ilgili soru üzerine, “İsimleri kimler olduğu ya da kimin belirlediğini önemli bulmuyorum. Sonuçta oraya bir heyet gidecek. Bunlar işin esası değil, ayrıntıdır. Oralara takılmamak lazım. İşin esasını izleyelim. Terör tehdidi ile vatandaşı Başkanlık sistemine ikna etmeye çalışacaklar. Kimse bu tuzağa düşmemeli. Türkiye ne Başkanlık sistemi diyecek ne de terör diyecek.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun ve Sinop’ta yaşanan olaylarla ilgili CHP’ye yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, “Olayı yaşayanlar CHP’den özür diliyorlar. Gerçek apaçık ortada. Başbakan mızrağı çuvala sokmaya çalışıyor. Olayın sorumlusu hükümettir, iktidar partisinin oradaki temsilcileridir.” diye konuştu.

“GÖRÜNMEDEN GÖRENİN İKTİDAR OLDUĞU BİR MODEL YARATILDI”Bir gazetecinin, “TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan'ın 'mobeseler yasaklansın' açıklaması oldu. Değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Hamzaçebi, “Tayyip Erdoğan dönemi görünmeden görenin iktidar olduğu bir modeli yarattı. Alışveriş merkezlerindeki kameralar işin ayrıntısı. İktidarını tüm vatandaşlara gözetleniyorsunuz duygusunu vererek kuran ve bunu bu şekilde sürdürmek isteyen bir anlayış var. Tehlikeli olan budur." cevabını verdi. “GENELKURMAY'IN MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NA BAĞLANMASI”Dün Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda tüm partilerin Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasında mutabık kaldığının hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, “Demokrasilerde Genelkurmay başkanları sivil iradeye tabi olur. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması CHP'nin de görüşüdür.” dedi.

“OĞLUNUN MEZARINI GÖRMEDEN KENDİSİ MEZARA GİRDİ”Konuşmasında 'Berfo Ana' diye bilinen Berfo Kırbayır'ın vefatını da değerlendiren Hamzaçebi, “Kayıp çocuğunu arayan Berfo Ana'nın bu mücadelesi Türkiye’deki tüm kayıpların, faili meçhullerin mücadelesidir. Oğlunun mezarını göremeden kendisi mezara girdi. Bu acı bir durum.” şeklinde konuştu.

Hamzaçebi, başka bir soru üzerine iktidar partisi dâhil Meclis’teki tüm milletvekillerinin gözlendikleri ve dinlendikleri duygusuna sahip olduklarını söyledi.

MEHMET HABERAL’IN HÜCRESİNİN KROKİSİNİ BASIN MENSUPLARINA GÖSTERDİHamzaçebi, basın toplantısında tutuklu milletvekili Mehmet Haberal’ın kendisinin çizdiği hücresinin krokisini gösterdi. Hamzaçebi, “Küçük bir alan, dünyaya hizmet eden bir cerrahın bütün bu enerjisinden yararlanılamayacak şekilde yıllardır suçsuz şekilde tutuklu kalmasını kınıyorum.” diye konuştu.

Hamzaçebi, eski CHP milletvekili Tacidar Seyhan’ın ifadesinin alınması ile ilgili de “Bir milletvekilinin soru önergelerine dahi konu olmuş olan faaliyetleri nedeniyle, soru önergesinde sorduğu hususlar nedeniyle sorguya çekilmesi kuvvetler ayrılığına tam bir müdahaledir.” diye konuştu.

Böyle bir faaliyetin çalışmalarına yeni başlayan Meclis Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'nun faaliyetlerini de etkileyeceğini savunan Hamzaçebi, “Milletvekillerinin rahat görev yapma imkânı yoktur.” ifadesini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı