Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

3500 çift ''evet'' dedi

18 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı Güney Kore'de en çok düzenledikleri toplu düğünleri ile medyanın ilgisini çeken Moon tarikatı, tarikat kurucusunun ölümünden sonra ilk defa toplu düğün düzenledi.

Güney Kore’nin en ünlü Hıristiyan topluluklarından Moon tarikatı, yine bir toplu düğüne imza attı. 3 bin 500 çiftin toplu evlendirildiği düğün, başkent Seul’un Gapyeong semtinde düzenlendi.

Düğün için yaklaşık 400 kiliseden aday toplandı. Şimdiye kadar tüm düğünlere başkanlık eden tarikat kurucusu Moon San-myung’un vefatında sonra ilk defa düzenlenen bu toplu düğüne Moon’un eşi Hak Ja-han başkanlık etti.Toplu düğün organizasyonlarına 1960’lı yıllarda başlayan Moon, 1997 yılında Washington’da 30 bin kişiyi toplu düğünle evlendirmesi ile tüm dünyanın dikkatini çekmişti. İnternetin gelişmesi ile 24 bin tarikat üyesi sadece görüntülü görüşme sayesinde evlendi.Toplu düğünle evlenenlerden Jin Davidson, biraz endişeli olduğunu söyledi.

Aniden her şeyin olduğunu söyleyen 21 yaşındaki Amerikalı Davidson, 21 yaşında bir Japon ile evlendirildiğini aktardı. Eşi ile iletişimde bazı problemler yaşadığını ifade eden Jin, “Ben hiç Japonca bilmiyorum. O ise çat pat İngilizce biliyor. İletişimde bazı problemler yaşıyoruz.” diye konuştu.

Eşi ile kendisinin çok inançlı olduğunu söyleyen Jin, bunun bir meydan okuma olduğuna dikkat çekti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı