Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hamzaçebi cevap verdi

16 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “1982 Anayasası’nın ruhu ile Erdoğan’ın başkanlık sisteminin esas olduğu anayasanın ruhu aynı.” dedi.

Akif Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, insanı merkeze alan bir anayasa istediklerini belirtti.

Hamzaçebi, “Onun önerdiği anayasa ve başkanlık modeli, yargı sistemi sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı merkezine alan bir modeldir. Milletvekilleri için üç dönem siyaset sınırlaması getirirken, kendisi için ebedi iktidarın yolunu açacak şekilde cumhurbaşkanlığı yolunu açık tutuyor. Erdoğan, başa çıkarken, arkadaşları üç dönem sonra boşa çıkıyor. Darbe anayasasının, Evren için tasarlamış olduğu Cumhurbaşkanlığı modelini Erdoğan kendisi için çok daha ileri taşıyor. Ruh olarak aynı. 82 Anayasası'nın ruhu ile Erdoğan’ın başkanlık sisteminin esas olduğu anayasasının ruhu aynı. Yetkiler bende olsun, cici, uslu muhalefet olsun. Bize biçmek istediği rol bu.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı