Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sanat dünyası şokta

10 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Yazar Metin Kaçan boğaz köprüsünden atlayarak intihar etti!

Yazar Metin Kaçan, cumartesi gecesi bindiği taksiyi Boğaziçi Köprüsü'nde durdurup'Fotoğraf çekip, geliyorum' dedikten sonra koşarak ölüme atladı. Kaçan'ın cesedine dört gündür ulaşılamadı...

İddiaya göre acı olay, 5 Ocak Cumartesi gecesi 22.00 sularında meydana geldi.'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan bir taksiye binip Beylerbeyi'ne gitmek istediğini söyledi. Boğaziçi Köprüsü'nün üzerine gelince taksiciye'Burada durun, fotoğraf çekmek istiyorum' dedi. Taksinin durmasıyla birlikte korkuluklara koşan Kaçan kendisini boğazın serin sularına attı. Polis, Metin Kaçan'ın kimliğini takside bıraktığı cüzdandan tespit edince ağabeyi karikatürist Hasan Kaçan'ı aradı. Ertesi sabah Çengelköy Polis Merkezi'ne gelen Hasan Kaçan yanında kardeşine ait fotoğraflar da getirdi. Bu fotoğraflar Metin Kaçan'ın bindiği taksinin şoförüne gösterildi. Taksici'Evet taksiye binip, köprüden atlayan bu kişi' dedi.

Ağabeyi hala inanmıyor


52 yaşındaki ünlü yazarın 4 gündür cesedine ulaşılamazken polis kayıtlarına mesleğinin'İşsiz' olarak geçtiği öğrenildi. Ünlü yazarın uzun zamandır bunalımda olduğu öne sürüldü. Ağabey Hasan Kaçan teşhisten önce konuyla ilgili olarak'Bu iddiayı biraz önce arayan bir gazeteciden öğrendim. Metin zaman zaman kaybolur, ulaşamayız. Bugün de ulaşamıyoruz' dedi. Bir akrabası ise'Metin bir kere de 6 ay ortadan kayboldu. O böyle kendi başına kalmayı sever' dedi. Hasan Kaçan'ın bu olaya inanmak istemediği, aile bireyleriyle beraber kardeşini aramaya devam ettiği öğrenildi.



Cezaevinde yattı


Metin Kaçan, 1995 yılında G.K. adlı reklamcı kıza, Spiker Alp Buğdaycı ile birlikte işkenceyle tecavüz suçundan, Beyoğlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 yıl 9 ay hapis,'müessir fiil' suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 8 ay tutuklu kaldıktan sonra, 50 TL kefaletle tahliye olan ancak Yargıtay kararı onayınca kaçan Metin Kaçan, amcası Asım Kaçan'ın cenazesinde yakalanarak Kayseri Cezaevi'ne gönderildi. Kaçan'ın Ağır Roman adlı kitabı ise'Ağır Roman- Yeni Dünya' ismiyle Star TV'de bir dizi haline getirildi, ama tutmayınca Aralık'ta kaldırıldı. Ağır Roman geçtiğimiz Eylül'de Everest Yayınları'ndan tekrar piyasaya çıkmıştı.



Liseyi yarıda bıraktı yazar oldu...

Kasımpaşa Lisesi'ni 2'nci sınıftan bırakan Metin Kaçan, mizah dergilerinde yazılar yazdı. İlk makalesi 1985'te Gırgır'da yayınlandı. Kısa öykülerle, edebiyat dünyasına Jak Laban ve Andante takma isimleri ile yazılar yazdı. Daha sonra'Ağır Roman' piyasaya çıktı ve senaryolaştırılarak, filme çekildi. Ardından tiner kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı'İstedikleri Yere Gidenler' isimli kitabı hazırladı. Ağır Roman 2003 yılında, Fındık Sekiz 2008 yılında Almanca'ya çevrildi. Fransızca'ya çevrilen Ağır Roman 2012 yılında Acdes Sud Yayınevi tarafından yayınlandı. Kaçan'ın etapları şöyle: Ağır Roman (1995), Fındık Sekiz (1997), Harman Kaplan (1999), Cervantes'in Yeğeni (2005), Yalancı Öyküler 9 Yazar, 9 Öykü Adalara Vapur (2002).


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı