Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Talabani öldü mü?

6 Ocak 2013 Pazar günü yayınlandı Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin eşi Hiro Talabani, eşinin Almanya'daki sağlık tedavisinin devam ettiğini, durumun ise iyiye doğru gittiği açıkladı.

Fransız Le Figaro gazetesinde bugün çıkan bir haberde, Talabani’nin beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edilmişti.

Gazete söz konusu iddiayı, Kürt kaynaklara ve Talabani’nin Almanya’da tedavi gördüğü hastane doktorlarını dayandırılarak vermişti. Irak Cumhurbaşkanlığı özel ofisi de gazetenin bu iddiasını yalanlarken, Hiro Talaban'in dün Almanya'dan Süleymaniye'ye dönmesi ise dikkat çekti.Aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Polit Büro üyesi olan Talabani’nin eşi, Süleymaniye’de Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani ve KYB yetkilileriyle görüştü. KYB'ye yakın siteler, Hiro Talabani'nin eşinin sağlık durumunun iyiye doğru gittiğini, bir süre daha doktor gözetiminde kalacağını söylediği belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, 18 Aralık'ta başkent Bağdat'ta geçirdiği beyin kanamasından sonra Almanya'nın başkenti Berlin'e tedavi için götürülmüştü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı