Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''ODTÜ'ye destek'' gerilimi

5 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde 20 öğrenci gözaltına alındı.

Öğrenciler, Mühendislik Fakültesi'nde kantin camının olduğu kısma'Rektör Efendisi’nin Öğrenci ODTÜ’nün Yanında' yazılı afişi asmak istedi. Bunun üzerine kantine gelen Tunceli Üniversite Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile öğrenciler arasında tartışma yaşandı.

Rektör Boztuğ’un öğrencilerin yanından ayrılmasının ardından öğrenciler yanında bulundurdukları afişleri kantin kapısının girişine astı. Üniversite güvenliğinin bu afişleri sökme girişimine karşı öğrenciler direndi. Öğrenciler ve güvenlik arasında gerginlik anlar yaşandı. Afiş etrafında kenetlenerek afişi söktürmekte direnen öğrencilere daha sonra dışarıdan gelen polis müdahale etti.

Kantin içine kaçarak kantin girişini masa ve sandalyelerle kapatan öğrenciler bir süre polise direndi. Uzun süre kantin dışında bekleyen polis, daha sonra kantine girerek öğrencilerin dışarı çıkmasını istedi. Polis amirinin,'örgütün baskısına uymayın' ikazlarına rağmen bazı öğrencilerin direnmeye devam etmesi üzerine polis 20 öğrenciyi gözaltına aldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı