Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hem Çalıp Hem Oynuyorlar

1 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı temsil edecek 'Buranovskie Babuşki' (Buranovskili Nineler), Azeri 'Ninelere' ümit oldu.

Azerbaycanlı “Nineler” de gelecek yıl yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkelerini temsil etmek istiyor. Dünyaya meydan okuyan Azerbaycanlı grup,” Başaramayacağımız bir şey yoktur” diyor. Azeri folklor ekibi Azerbaycan’ın Lenkeran bölgesinde 42 yıl önce kurulmuş.
Nineler şimdiden Eurovision için iki yeni şarkı üzerinde çalışıyor.

Ekibe başkanlık eden Kızbes Ahadova, 42 yıldır sahnede olduklarını, Rus ninelerin daha yeni olduklarını söylüyor. 6 kişiden oluşan Azeri nineler grubu, dünyanın değişik ülkelerinde konser verdiklerini ve beğeni topladıklarını ifade ediyor.Grubun en yaşlısı 76, en genci ise 52 yaşında. Ekibin repertuarında genel ve milli türkülerden oluşan yüzden fazla parça var.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı