Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

4+4+4 dönemi başlıyor Haberi 

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretleri kapsamında Roman vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Birlik ve bütünlük mesajı veren Kılıçdaroğlu; "Biz hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz.Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak bakıyoruz" dedi.

Tepecik'de Roman vatandaşlar ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu mahallede bulunan bir kahvehanede CHP Meclis Üyesi Erol Eraydın aracılığı ile roman vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi. Kentsel dönüşüm projesi nedeniyle mahallelerinden çıkarılacaklarını aktaran Roman dernek yöneticileri ve vatandaşlar, yapılan konutlara taşınacaklarını ancak bu şekilde bir dönüşüm istemediklerini belirtti.

Roman vatandaşlara seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birlik ve beraberlik mesajı vererek; "Biz hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz. Hangi ırktan, renkten dilden görüşten olursa olsun insana Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak bakıyoruz. Bir projemiz vardı; aile sigortası, 600 TL para yatırılacak. Böylelikle kadın yurttaşlarımız sıkıntı yaşamayacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde konuşan Serpil Özkasap isimli vatandaş da Kuran-ı Kerim'deki Rum Suresinin 22. ayetini hatırlatarak şunları söyledi: "Kendilerini üstün görenler, tek bir canlıdan yaratıldıklarını unuttular. Biz Allah'ın dünyasında Türk vatanında müslüman Roman kadınlarız. Biz de kendi çocuklarınıza neyi layık görüyorsanız aynı haklara sahip olmak istiyoruz. Sizinle eşit olmak istiyoruz. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı