Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tandoğan'da Chp Grubu

24 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'nin, Tandoğan Meydanı'nda grup toplantısını Meclis İçtüzüğü gereği yapamayacağını belirterek, buna kargaların güleceğini söyledi.

Arınç, Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencilerini Başbakanlık yeni binada kabul etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üniversite öğrencilerine siyasi hayatını anlattı. Kendisinin mektepli değil alaylı olduğunu dile getiren Arınç, siyaseti yaşayarak öğrendiğini ifade etti.

Garip bir tesadüfle 28 Şubat sonrası partisinin kapatıldığını belirten Arınç, daha sonra partisinin yine kapatıldığını anlatarak "Ya bizde bir kötülük var ya da bu darbeleri yapıp kapatanlarda." ifadesini kullandı. Toplumun nabzının tutulduğu, demokrasinin kurallarına sahip çıkıldığı sürece başarılarının devam edeceğini dile getiren Arınç, geçmişin hatalarının tekrarlanmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önlerine konan engellerin ve 27 Nisan bildirisinin bu sonuçlar üzerinde büyük etkisi olduğunu vurgulayan Arınç, karşı bildirinin okunmasının AK Parti'nin oylarını artırdığını dile getirdi. Siyasetin yapay bir iş olduğunu, sosyolojik olmadığını anlatan Arınç, darbe sonrası evet oylarının fazla çıktığını hatırlatarak, bunda birçok etkenin olduğunu kaydetti.

CHP'nin Meclis Grup Toplantısını Tandoğan Meydanı'nda yapacağını hatırlatan Arınç, içtüzük gereği Parlamento dışında grup toplantısının yapılamayacağını söyledi.

Aynısını BDP'nin de yaptığını hatırlatan Arınç, ancak bunun kabul edilmediğini ve Meclis'e gelip yemin ettiklerini ifade etti.

Grup toplantısı değil miting, toplantı yapılabileceğini dile getiren Arınç, ama grup toplantısı yapılacağı dendiğinde milletin güleceğini kaydetti.

Siyasetçinin söyleyeceği sözü iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, heyecanlarına bağışladığını sözlerine ekledi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı