Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte Dindar Nesil Planı

4 Şubat 2012 Cumartesi günü yayınlandı CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Türk yargısına, demokrasiye ve hukuka saldırılar olduğunu öne sürerek, "Darbecilerin adları bazen cunta, bazen başbakan olur" dedi.

  CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Türk yargısına, demokrasiye ve hukuka saldırılar olduğunu öne sürerek, 'Darbecilerin adları bazen cunta, bazen başbakan olur. Önüne `millet` veya `din` sözünü getirdikleri her şeyi meşrulaştırdıklarını zannederler. Milleti de dini de istismar ederek bunu yaparlar. Zamanında Mussolini ve Stalin de benzer şeyleri yapmıştı 'dedi.

Meclis`te basın toplantısı düzenleyen Tarhan, Parlamento adına karanlık bir süreçten geçildiğini öne sürerek, 'Bu ülke darbecilerden çok çekti. Bugünün darbecileri de yine benzer şeyleri yapıyorlar. Darbeciler özgürlükleri askıya alırlar, yasama, yürütme ve yargıyı birleştirirler, Meclis`i dolaylı olarak tasfiye ve bypass ederler. Bugün yaşananlar, Meclis`i fesih girişimidir 'diye konuştu.

Türk yargısına, demokrasiye ve hukuka faşistçe ve gerici saldırılar olduğunu öne süren Tarhan, 'Darbecilerin adları bazen cunta, bazen başbakan olur. Önüne `millet` veya `din` sözünü getirdikleri her şeyi meşrulaştırdıklarını zannederler. Milleti de dini de istismar ederek bunu yaparlar. Zamanında Mussolini ve Stalin de benzer şeyleri yapmıştı. İşledikleri cinayetlerin, halk için olduğunu savunurlardı. Türk yargısına, demokrasiye faşistçe ve gerici saldırılar yapılıyor. Ancak bunların olacağını Gençliğe Hitabe söylemişti bize zaten. Gençliğe Hitabe`yi yasaklama girişimleri de bundandır 'şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın `muhafazakar nesiller yetiştireceğiz` sözlerine Tarhan, 'Anne babaların dahi çocukları üzerinde yetkileri sınırlıyken sen kim oluyorsun da onların üstünde hak iddia ediyorsun? Dindarlık ölçme cihazın varsa çıkar da görelim. Yoksa karşılarına beşer, onar bin kişilik kara gömleklilerini mi salacaksın? 'şeklinde konuştu.

Tarhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik`in, `Atatürk`ü koruma kanunu ne büyük hüsran ve garip bir durum. Peygamberi bile koruma kanunu yok` ifadesi ile ilgili, her ülkenin kahramanlarının, o ülke için önemli olduğunu söyledi.

Tarhan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için istenen müebbet hapis cezası ile ilgili de 'Başbuğ`un, Anayasa`nın 148. Maddesi gereği yetkili ve görevli mahkemede yargılanması gerekir. Şu an yetkili ve görevli mahkemede yargılanmıyor 'diye konuştu.




 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı